Valravn: najhitrejši, najvišji in najdaljši vlakec smrti na svetu

Valravn - kralj vlakcev smrti
Zadnjič posodobljeno: :

Valravn je najhitrejši, najvišji in najdaljši vlakec smrti na svetu. Preskočite vrsto in se v prvoosebnem posnetku zapeljite z njim. Čeprav se v štirih sekundah ne boste v živo spustili za 65 metrov, se zapeljali čez 165-stopinjski obrat, nato padli še 38 metrov in za smetano polizali 270-stopinjski obrat, vam ogleda posnetka ne priporočamo na poln želodec.

Valravn je najhitrejši, najvišji in najdaljši vlakec smrti na svetu. Nahaja se v ameriškem Ohiu, točneje v zabaviščnem parku Cedar Point (tudi park drži kar nekaj rekordov (ima največ objektov za vožnjo, največ vlakcev smrti, najdaljšo skupno dolžino prog za vlak smrti …).

Valravn je kralj vlakcev smrti. Dvomite? Oglejte si posnetek vožnje!
Valravn je kralj vlakcev smrti. Dvomite? Oglejte si posnetek vožnje!

Gre za t. i. ”dive coaster”, ki se od klasičnih vlakcev smrti razlikuje po tem, da ima vsaj en vertikalni padec. No, Valravn ima kar tri! Najvišja točka te adrenalinske atrakcije je 68 metrov, vlakec pa na relaciji 1014 metrov dosega hitrosti do 121 km/h!

PREBERITE ŠE: Most Eshima Ohashi – most, ki spominja na vlak smrti

Če se ustavimo še pri drugih rekordnih znamkah vlakca smrti Valravn, ki ga sestavljajo trije vagoni brez tal za osem oseb … Poleg dolžine, hitrosti in višine si lasti tudi rekord v najdaljšem padcu (65 metrov) in najvišji točki obrata (na 50 metrih). Znamenitost je že odprta za obiskovalce.

Dodatne Informacije

Več informacij:
valravn.cedarpoint.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 subtilnih stvari, ki dokazujejo, da si privlačnejša, kot meniš sama