7 vedenj, s katerimi oddajaš negativno energijo, ne da bi se tega sploh zavedal

Zadnjič posodobljeno: :

Telesna govorica in obrazna mimika drugim sporočajo veliko več, kot se zavedaš. Včasih počneš stvari, ki so (zate) povsem normalne, a sploh ne veš, da s takšnimi dejanji oddajaš negativno energijo. Se ti svita, katera dejanja so to?

Zbrali smo 7 vedenj, s katerimi oddajaš negativno energijo, ne da bi se tega sploh zavedal. Pri tem pa poudarjamo, da so takšna vedenja popolnoma normalna in del tega, da imamo vsi ljudje pač kakšne »napake«. Katera od njih so značilna zate?

7 vedenj, s katerimi oddajaš negativno energijo:

Izogibaš se očesnemu stiku

Pogosto je očesni stik težko zdržati, še posebej, ko se pogovarjaš z osebo, ob kateri nisi popolnoma sproščen/-a. Če je to tvoja navada, morda razmisli, če bi jo poskusil/-a zavestno izboljšati, saj je takšno izogibanje očesnemu stiku za okolico lahko neprijetno, o tebi pa sporoči napačne stvari.

Udarjaš z nogo ob tla

Udarjanje s stopalom ob tla izkazuje živčnost in nesproščenost, poleg tega pa je takšen konstenten ritem za druge ljudi enostavno neprijeten.

Gledanje na telefon v družbi je nevljudno dejanje.
Gledanje na telefon v družbi je nevljudno dejanje.

Neprestano držiš telefon v roki

Telefoni že tako ali tako dominirajo naš vsakdan na delu. Če neprestano gledaš v telefon tudi takrat, ko se družiš s prijatelji ali družino, zamujaš dragocene trenutke v življenju.

Držiš se sključeno

Sključena drža je na kratki rok udobna, na dolgi rok nezdrava. Če ti to ni dovoljšnji razloga, da se začneš držati bolj pokonci, pa te bo morda prepričalo dejstvo, da s ključeno držo svetu sporočaš, da nisi preveč samozavestna oseba.

Vzdihuješ

Zagotovo so v življenju vsakega človeka trenutki, ko je vzdihovanje in zavijanje z očmi na mestu. Vendar naj bo ta izraz obupa, dolgčasa in razočaranja rezerviran za takrat, ko gredo stvari zares narobe.

Vzdihovanje in zavijanje z očmi prihrani za takrat, ko je to res na mestu.
Vzdihovanje in zavijanje z očmi prihrani za takrat, ko je to res na mestu.

Skrivaš obraz

Zakrivanje obraza v pulover ali rok v rokave lahko oddaja sporočilo, da si sramežljiv/-a in nesiguren/-na. Seveda se z občutki nesigurnosti sreča vsak posameznik in z njimi ni nič narobe, a se je včasih pametno zavedati, kaj sporočaš okolici o sebi in to nekoliko nadzorovati.

Ignoriraš (elektronska) sporočila in klice

Včasih (pogosto) je elektronskih sporočil, klicev in sporočil enostavno preveč. Vseeno pa si težko privoščiš, da na sporočila enostavno ne odgovoriš. Če imaš težave s preveliko količino neodgovorjenih sporočil ali klicev, si morda vsaj nastavi avtomatični odgovor, da se zaradi prezaposlenosti morda ne boš uspel/-a javiti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Princ Willliam in Kate Middleton: najbolj romantičen posnetek iz njunega zasebnega družinskega življenja