Vegansko in okusno za veliko noč

Veganska velikonočna pojedina, ki diši po tradicionalnem.

Kljub temu, da ne jemo jedi živalskega izvora, lahko pripravimo vegansko pojedino, ki bo vseeno dišala po tradicionalnem. Pomladni čas prinaša velike količine sveže hrustljave zelenjave in ostalih zdravih dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi in še vedno zadostimo želji po veganskemu načinu prehranjevanja. Na mizi v prazničnem času vsekakor ne sme manjkati izjemno zdrav in slasten jabolčni hren, ki se odlično odreže kot namaz in priloga.

Jabolčni hren

Sestavine:

• 150g svežega hrena
• 250g jabolk
• 3 žlice jabolčnega kisa
• 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja

Priprava:

Hren in jabolka olupimo, drobno naribamo in zmešamo s kisom in oljem.

Tako pripravljen hren je odlična priloga in namaz, ki obogati domači hrustljavo zapečen kruh. Namesto šunke lahko posežemo po prekajenem tofuju in mizo obložimo še z veliko skledo solate iz sveže zelenjave in čičerike. Za sladico pripravimo orehovo potico, ki jo pripravimo iz zdravih in okusnih sestavin.

Veganska velikonočna potica

Sestavine:

• 500g pirine moke
• 150g mletih orehov
• 200g drobno narezanega suhega sadja
• vinski kamen
• 50g kokosovega masla
• 5dl mandljevega ali riževega mleka
• žlička vanilije v prahu
• nekaj žlic ruma
• 2 žlici medu
• ščepec soli

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Manjši pekač namažemo z maslom in rahlo potresemo z moko. V veliki skledi zmešamo moko, sadje, orehe, vinski kamen in vanilijo ter dobro premešamo. Dodamo še tekoče sestavine in gosto tekočo zmes vlijemo v pekač. Pečemo približno eno uro, dokler potica ne dobi prelepo zlatorumene barve.

Dober tek in lepe praznike!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!