fbpx

Velika napaka: nikoli ne kupujte čevljev zjutraj

Foto: envato

Za udoben čevelj je treba obiskati več trgovin, pomeriti nešteto modelov in si vzeti čas za nakupovanje. Kljub temu pa ti ves ta trud še ne zagotavlja, da ti bodo čevlji dobro služili. Stopala se čez dan spreminjajo, zato je pomembno, kdaj kupovati čevlje.

Stopala se čez dan spreminjajo, saj ko se dan izteka, ti postajajo širši in daljši. Zato so strokovnjaki mnenja, da je čevlje najbolje kupovati v popoldanskem času. Nakup napačnega čevelja lahko vpliva tudi na udobje in bolečine, ki se pojavijo v hrbtu.

Strokovnjaki pravijo, da mora dober čevelj omogočati naravno upogibanje stopala in imeti mehkobo na kritičnih mestih, kot je peta. Podplat mora biti bolj prožen in ne iz trdega materiala.

Ko gre za velikost čevlja, morate imeti dovolj prostora na vrhu čevlja – ta mora biti širok vsaj za en prst.
Foto:Karolina Grabowska/ Pexels

Ko kupujete čevlje je priporočljivo, da jih poskusite z nogavicami. Če zaradi neravnih stopal ali drugih zapletov nosite vložke jih vzemite s seboj v trgovino in čevelj z njimi pomerite. Lahko pa izberete takšne, ki imajo odstranjlive vložke, ki jih nato nadomestite z medicinskimi.

Ko gre za velikost čevlja, morate imeti dovolj prostora na vrhu čevlja – ta mora biti širok vsaj za en prst. Vaši prsti na nogah potrebujejo dodaten prostor, da lahko med hojo navzdol zdrsnejo naprej. Pomembno je tudi, da peta v čevlju trdno stoji.

Če imate težave z vrtoglavico, se izogibajte čevljem z zelo mehkimi podplati, saj lahko v primeru vrtoglavice to stanje le še poslabšajo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!