fbpx

Ko ljubezen odide – največje napake po razhodu

Foto: imdb

Kako jo najlažje preboleti in obrniti nov list!? Razhod je ena najbolj travmatičnih izkušenj in tedaj naredimo največ napak.

Ko se ljubezen konča, ne glede na to, kdo je kriv za razhod in zakaj, se počutimo žalostni, nesrečni, izdani, prevarani, morda celo jezni. Mnogi se ne želijo sprijazniti s tem, drugi se želijo maščevati.

Tukaj je nekaj napak, ki jih ljudje najpogosteje naredijo po razhodu.

1. Vržejo se v objem prve osebe, na katero naletijo

Morda se vam to zdi dobra rešitev, da se lahko maščujete bivšemu, in da mu pokažete, da zmorete brez njega. Morda se boste trenutno res počutili bolje in zaželene. Ampak pomislite na to novo osebo, morda si želi še kaj več.

Ne bodite maščevalni. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Vaš dober občutek bo trajal le trenutek, ko boste z njo. Ko ostanete sami, vas bo prevzela žalost. Ker se bolečina ne pozdravi s pretvarjanjem, da ne obstaja. Morate si dati čas za žalovanje. Ne pretvarjajte se. Dovolite, da vsa negativna čustva pridejo iz vas. To je pot do zdravljenja.

2. Maščevanje

Maščevanje v trenutku jeze in prizadetih občutkov je lahko mamljivo, saj hrani ego. Vendar porabi le ogromno energije in jo usmeri v negativni tok. Tako se samo uničujete, zastrupljate. Sovraštvo in maščevanje ne vodita v nič dobrega.

Edina rešitev je odpuščanje, a le takrat, ko ste na to pripravljeni. V trenutku, ko nekomu odpustite, da vas je prizadel, se dvignete nad situacijo, nič vas ne more več prizadeti. Ta oseba postane nepomembna.

3. Iskanje tolažbe v hrani in pijači

Mnogi ljudje čezmerno pijejo ali jedo, ko so žalostni. Na ta način iščejo tolažbo. Vendar je to le nekaj, kar jih lahko trenutno odvrne misli, a bolečina ne bo izginila. Vrnila se bo še močnejša. Obstaja nevarnost, da boste razvili resne težave z odvisnostjo.

Ne iščite tolažbo v hrani. Foto: Alora Griffiths / Unsplash

Če za vsako težavo ali slabo počutje posežete po alkoholu ali hrani (najpogosteje gre za sladkarije), je to težava, za katero je treba poiskati strokovno pomoč, saj lahko povzroči veliko škodo zdravju.

4. Klicanje bivšega po telefonu, pošiljanje sporočil, sledenje

Čeprav vas verjetno zanima, kje je, s kom je, kaj počne, zajezite svojo radovednost. Ne prosite bivšega partnerja, naj se vrne k vam, ne ponižujte se.

Razhod je prišel z razlogom, vaša zveza ni imela prihodnosti, nekdo v njej ni bil srečen, nekdo je nekoga prizadel. Če je kriv, mu odpustite. Če ste ga prizadeli, si odpuste.

Sprejmite situacijo in se razidete in to je to. Konec. Prej to predelate na čustveni ravni, se soočite z resnico in čustvi, prej boste lahko obrnili nov list. Do takrat pa delajte na sebi, na svoji samozavesti, poiščite svojo notranjo moč, nekaj, kar vas bo motiviralo za naprej.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!