fbpx

5 načinov, da bodo vaši nohti rasli hitreje in se ne lomili

Foto: envato

Vse se lahko strinjamo, da dolgi in urejeni nohti za naš videz naredijo zelo veliko. Zato zna biti nadležno, če vaši nohti rastejo počasi, poleg tega pa se hitro krušijo in lomijo. In če se obiskovanje kozmetičnega salona vsakih nekaj tednov ne sliši kot nekaj, k čemer stremite, smo za vas pripravili 5 načinov, kako poskrbeti, da bodo vaši nohti rasli hitreje in se ne lomili.

1. Poskrbite za hidracijo

Ne pozabite, voda predstavlja večino sestave našega telesa, zato je zelo pomembno, da skrbimo za hidracijo. Redno pitje vode ne bo pripomoglo le k temu, da bodo vaši nohti rasli hitreje in da bodo trdnejši, ampak bo poskrbela tudi za lesk vaših las in kože. Priporočamo, da v vročih poletnih dneh s seboj vedno vzamete bidon z vodo oz. se ohladite s svežimi sadnimi sokovi, limonado ali kokosovo vodo.
Nohte lahko navlažite tudi z vlažilno kremo za nohte.

V vročih dneh poskrbite za hidracijo Foto: Fernanda Latronico / Pexels

2. Povečajte vnos beljakovin

Poleg dovoljšne hidracije vam bo vaše telo hvaležno tudi, če boste redno uživali hrano, bogato z beljakovinami. Le-te vam priporočamo predvsem, če opažate, da se vaši nohti zelo hitro lomijo in krušijo.
Obilico beljakovin boste našli v mleku, jajcih, stročnicah, koruzi, lososu, krompirju, brokoliju in cvetači

3. Uporabite olje in serum za obnohtno kožico

Zdrava obnohtna kožica ne bo pripomogla le k hitrejši rasti nohtov, ampak tudi k njihovem splošnem zdravju. Zato takrat, ko si urejate nohte, ne pozabite v roke prijeti tudi olja in seruma za obnohtno kožico. Priporočamo vsakodnevno uporabo.
Obnohtne kožice tudi nikar ne trgajte: ne le, da je tako ravnanje boleče, ampak bo tudi negativno vplivalo na rast vaših nohtov.

Foto: Rodnae Productions / Pexels

4. Izberite ovalno obliko nohtov

Taka oblika nohtov je priporočljiva predvsem zato, ker je manj verjetno, da se bi ob sunkih ali udarcih zlomila. Zato predlagamo, da si nohte s pomočjo pilice uredite v okroglo oz. ovalno obliko.
Svetujemo vam tudi, da si nohte občasno strižete: morda se sliši neverjetno, pa vendar boste tako pripomogli k temu, da bodo rasli hitreje, manjša pa bo tudi verjetnost za nenadno lomljenje.

5. Izogibajte se acetonu

Če barvo svojih nohtov pogosto menjate, poskrbite, da bodo vaši odstranjevalci laka vsebovali čim bolj naravne sestavine. Večina odstranjevalcev, ki jih boste našli v trgovinah, temelji na acetonu, vendar pa prav ta sestavina odstrani tudi naravna olja, ki so za zdravje vaših nohtov zelo pomembna, in tako povzroči, da se vaši nohti lomijo hitreje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!