cover-planeti
V zraku · buzz buzz

Le 40 svetlobnih let oddaljene planete je odkrila Nasa z vesoljskim teleskopom Spitzer Space. Ti krožijo okoli zvezde TRAPPIST-1. Od sedmih planetov tega sistema kar trije izpolnjujejo karakteristike, da bi lahko na njih obstajalo življenje oziroma da so izpolnjeni vsi pogoji za nastanek življenja.

“Habitable zone” je izraz, ki ga znanstveniki uporabljajo za območje, kjer je na planetih mogoče življenje in so izpolnjeni pogoji tekoče vode, obstoj kisika in metana ter temperature v območju, kjer lahko obstaja življenje. Videti je, da smo korak bližje pri odgovoru na vprašanje, ali smo sami v vesolju.
Za leta 2018 Nasa napoveduje pospešeno raziskovanje sistema s teleskopom James Webb z namenom pridobivanja podatkov o kemični sestavi atmosfere na teh planetih zunaj našega osončja.

odpustili so jo Odpustili so jo, ker je preveč privlačna Donald Trump kot trolček Donald Trump kot goli trolček rexfeatures_437851b Koliko tehtajo ljudje po svetu? Rihanna on papiga Pojoča papiga, ki zapoje skladbo The Monster bolje od Rihanne ·