Vipp: hotelska veriga nekoliko drugače

Za popotnika skoraj ni hujše nočne more, kot je tista, ko se po dolgem dnevu pohajkovanja želi prijaviti v hotel, ura je že zelo pozna, receptor pa mu sporoči, da so vse sobe žal zasedene. A zdaj obstaja hotel, kjer vam bodo, ko boste sobo rezervirali, sporočili enako novico, ki pa vas bo razveselila. Hm?

Dansko podjetje Vipp, katerega začetki segajo v davno leto 1939, slovi sicer po velikem izboru kuhinjskih in kopalniških pripomočkov. Zdaj pa so se odločili preizkusiti še v hotelirstvu, ki pa se ga želijo lotiti na nekoliko drugačen način. Namesto da bi zgradili večjo stavbo z velikim številom sob, so se raje odločili za gradnjo več manjših hotelskih enot, v katerih je samo ena soba. Enote se med seboj razlikujejo, skupen jim je zgolj minimalističen dizajn. Za zdaj prenočitve ponujajo na dveh lokacijah, in sicer v švedskem Immelnu ter danskem Köbenhavnu, bodo pa kmalu dodali še dve.

Soba Vipp Shelter se nahaja na Švedskem in je obdana z divjo švedsko naravo. Namesto širokega TV zaslona boste imeli na voljo 2 udobna fotelja, iz katerih se boste lahko naužili panoramskega pogleda na naravo. Če boste pri tem glavo nagnili rahlo nazaj in pogledali navzgor, boste skozi stekleno okno lahko opazovali krošnje dreves ter zvezde. Ne ponujajo niti povezave Wi-Fi, tako da se pripravite na pravi odklop.

Vipp Loft, ki pa se nahaja kar na sedežu podjetja v Köbenhavnu, vas bo pa bolj kot na bivanje v hotelu spomnil na dom. Hrastovi tramovi bodo pričarali domačnost, industrijsko opremljena soba pa bo zadovoljila tudi estete.

Cena za prenočitev v Shelterju znaša 1.000 evrov na noč za 2 osebi, v Loftu pa 1.500 evrov na noč za 4 osebe.

Galerija – Vipp: hotelska veriga malo drugače

Dodatne Informacije

Več informacij:
vipp.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ranč Dravinja: pridih romantike in nostalgije