Virtualni ogledi muzejev v počitniški deželi Nemčiji

Zadnjič posodobljeno: :

Ste vedeli, da zdaj veliko nemških muzejev ponuja tudi virtualne oglede? Od doma tako lahko odkrivate umetnost in kulturo, pa tudi občudujete nekatere arhitekturne znamenitosti počitniške dežele Nemčije. Če vas že od nekdaj zanima, kako je živel Ludwig van Beethoven ali kakšne lepote v sebi skriva prečudoviti grad Neuschwanstein kralja Ludvika II., potem so virtualni ogledi prava stvar za vas. Potopite se v svet umetnosti, kulture in arhitekture počitniške dežele Nemčije!

Umetnost od antike do moderne

Za ljubitelje umetnosti in tiste, ki to želijo postati, počitniška dežela Nemčija ponuja nekaj vrhunskih virtualnih doživetij. Antično umetnost v berlinskem muzeju Pergamon (Pergamonmuseum) zdaj lahko občudujete tako, da se virtualno sprehodite po razstavnih sobah in si ogledate eno najpomembnejših zbirk rimske in grške umetnosti na svetu. Vas bolj zanima sodobna umetnost? Potem se podajte na virtualni ogled Nove pinakoteke (Neue Pinakothek) v Münchnu. Tam so na ogled dela Pabla Picassa in Andyja Warhola.

Pergamonmuseum, Berlin Ištarina vrata; Berlinski državni muzeji © Muzej prednjeazijskih kultur Olaf M. Teßmer
Münchenska Pinakoteka moderne © www.nicanorgarcia.com Nicanor Garcia

Virtualno potovanje v svet nemške kulture

Eden najbolj obiskanih muzejev glasbe na svetu je Beethovnova hiša v Bonnu, Beethovnovem rojstnem kraju. Po novem si jo lahko ogledate kar od doma. Odpravite se na 360-stopinjski virtualni ogled in pobliže spoznajte velikega človeka in umetnika Ludwiga van Beethovna. Povsem drugačno, a prav tako razburljivo doživetje ponuja Muzej Porurja (Ruhr Museum) v Essnu. Stopite v časovni stroj in odpotujte v dobo premoga. Poučite se o takratni premogovniški tehnologiji, vplivu na okolje, pa tudi o družbenih spremembah, ki jih je s seboj prinesla industrija.

Beethovnova hiša © Beethoven Haus Bonn / David Ertl
Essen, stopnice v Muzej Porurja v industrijskem kompleksu Zollverein © DZT Francesco Carovillano

Odkrijte arhitekturne znamenitosti

Znameniti hamburški Speicherstadt – arhitekturna mojstrovina, zgrajena na okoli 3,5 milijona hrastovih pilotov in od leta 2015 uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine – je nedvomno znamenitost, ki jo morate videti. Zdaj Speicherstadt lahko obiščete tudi virtualno, ob tem pa spoznate tudi njegovo zgodovino. Bi namesto tega raje šli na obisk h kralju Ludviku II.? Podajte se na virtualni ogled pravljičnega Neuschwansteina, na katerem vas bodo očarali romantični detajli tega prečudovitega gradu.

Hamburški Speicherstadt, Unescova svetovna dediščina © Hamburg Tourismus GmbH/ Ingo Boelter
Grad Neuschwanstein © Pixabay

Unescovo kulturno dediščino zdaj lahko občudujete tudi virtualno

Ste vedeli, da se Nemčija ponaša s kar 46 znamenitostmi na Unescovem seznamu naravne in kulturne dediščine? Med njimi so arhitekturne in umetniške mojstrovine, slikovite kulturne krajine in parki, edinstvena naravna območja ter znamenitosti, ki pričajo o družbenem in tehnološkem razvoju. Mnoge od njih lahko obiščete tudi virtualno. Zdaj lahko nekaj časa preživite kot virtualni gost v Goethejevi hiši ali Nietzschejevem arhivu v Weimarju. V Hildesheimu lahko virtualno obiščete tudi cerkev sv. Mihaela, eno najlepših zgodnjeromanskih cerkva v Nemčiji, in hildesheimsko stolnico – obe od leta 1985 spadata med svetovno kulturno dediščino.

Hildesheim, cerkev sv. Mihaela, Unescova svetovna dediščina © Lookphotos Günther Bayerl
Weimar, Goethejev nacionalni muzej, Goethejeva hiša © TTG, Klassik Stiftung Weimar, Thomas Härtrich/ transit

Spomladanski sprehod po Alte Nationalgalerie

Berlin, Stara narodna galerija na Muzejskem otoku © Pixabay

Potovalna agencija Ars longa vas vabi na spomladanski cikel virtualnih sprehodov po galerijah in muzejih. V četrtek, 25. marca, se boste skupaj z umetnostnim zgodovinarjem Donovanom Pavlincem sprehodili po zbirki nemškega slikarstva iz 19. stoletja v berlinski Alte Nationalgalerie. Nemška romantika je v prvi polovici stoletja med drugim obravnavala razmerje med človekom in naravo. V času, ko v Berlin še ne moremo potovati, vam bo virtualni sprehod po galeriji pričaral občutek obiska te slavne galerije in vas popeljal v to izjemno obdobje nemške zgodovine. Na virtualni sprehod se prijavite s klikom na Prijava (ali s sporočilom na info@arslonga.si), če pa bi želeli odkriti še več berlinskih biserov, pa vas vabimo na potovanje v Berlin.

Prijetno virtualno spomladansko sprehajanje vam želimo. DZT

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!