Volkswagen Arteon: Volkswagen, kot ga še ni bilo

Volkswagen Arteon
Zadnjič posodobljeno: :

Volkswagen Arteon je glavna Volkswagnova novost na avtosalonu v Ženevi. Nova elitna limuzina je naslednica modela CC. Ohranja kupejevske linije in je bolj prestižna od Passata, kljub temu pa ohranja ljudskost.

Volkswagen Arteon, ki ga je napovedala študija Sport Coupe, je prestižna limuzina, ki premore najboljšo tehnologijo znamke. Dinamična limuzina v izvedbi fastback išče kupce, ki želijo več od Passata, a prihod ljudskosti. Na ceste prihaja junija 2017, v primerjavi z modelom CC pa bo šest centimetrov daljša. Postavljena je na platformo MQB in v dolžino meri skoraj 4,9 metra (4862 milimetrov).

Volkswagen Arteon bo na ceste zapeljal poleti.
Volkswagen Arteon bo na ceste zapeljal poleti.

Medosna razdalja je dolga 2,84 metra, kar je 13 centimetrov več od CC-jeve in tudi pet več od Passatove, s katerima si sicer deli tehnične lastnosti. Arteona krasijo integrirani žarometi LED. Osnovna prostornina prtljažnika znaša 563 litrov, v primeru podiranja sedežnih naslonjal pa se poveča na 1557 litrov.

PREBERITE ŠE: Volkswagen Sedric – samovozeče vozilo, ki bo samo razvozilo otroke v šolo


V notranjosti najdemo 9,2-palčni sredinski (infozabavni) zaslon s prepoznavo geste z rokami in nadgrajeno Passatovo digitalno armaturo. Pridih prestiža doda ambientalna osvetlitev. Na voljo ima številne varnostno-asistenčne sisteme, tu je tudi druga generacija sistema za samodejni klic na pomoč, ki avto ustavi, če voznik izgubi zavest, in pri tem varno zamenja vozni pas. Izbirali bomo lahko med tremi štirivaljnimi bencinskimi in dizelskimi motorji s turbopuhalnikom. Razpon moči bencinarjev je med 110 (150 KM) in 206 kW (280 KM), dizelašev pa med 110 (150 KM) in 176 kW (240 KM). Nov je 1,5-litrski motor TSI evo, preostala motorna paleta pa bo dvolitrska. Na voljo bo tudi štirikolesni pogon. Pri močnejših izvedbah sta sedemstopenjski  menjalnik DSG in pogon 4motion serijska. Čeprav zadaj lahko sedijo trije, pa je poudarek na stranskih dveh sedežih.

Galerija – Volkswagen Arteon:

Dodatne Informacije

Več informacij:
volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Hyundai Ioniq 5: zanimiv kot Tesla, ljudski kot Volkswagen