fbpx

Volkswagen Golf GTI BBS Concept: prijeten občutek nostalgije

Volkswagen Golf GTI BBS Concept; Foto: volkswagen-newsroom.com
Zadnjič posodobljeno: :

Od prve predstavitve Golfa GTI, se je le-ta občutno spremenil. A še vedno je Golf druge generacije (Mk 2) tisti, ki se je trdno zasidral v srca avtomobilskih navdušencev. Enakega mnenja so ti pri proizvajalcu platišč BBS in Volkswagnu, ki so si skupaj zamislil prav poseben ʺretroʺ koncept.

Volkswagen Golf GTI BBS Concept črpa svoj navdih pri Golfu GTI druge generacije. Pri konceptu je v ospredje postavljena vizualna podoba, saj ostaja pogonski sklop enak kot pri aktualni generaciji Golfa GTI. Le tega namreč poganja 2,0-litrski bencinski motor, z 245 konjskimi močmi in 370 Nm navora. Edina nadgradnja, poleg vizualne, je nov izpušni sistem Borla, ki je zaslužen za boljši zvok avtomobila.

Vizualne spremembe so sicer manjše, a ravno prav velike, da nam v mislih vzbudijo retro občutek in spomin na zdaj že legendarno drugo generacijo Golfa GTI. Največji vtis zagotovo naredijo sijoča zlata 19-palčna platišča BBS Super RS. Retro rdeče-črna poslikava poudarja motorni pokrov, na boku avtomobila pa lahko zasledimo rdečo in črno črto. Vsekakor je jasno, da ni moč zamenjati podobo osme generacije, s kultno podobo druge generacije Golfa GTI. Nam je pa lahko v veselje, da so se pri Volkswagnu potrudili in nam skušali pričarati malo nostalgije in zgodovinskega avtomobilskega šarma.

Dodatne Informacije

volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!