fbpx

Volkswagen Golf R 333: Omejena izdaja do 333 KM v 333 kopijah! Nujnost za zbiratelje!

Zadnjič Golf - Volkswagen Golf R 333

Volkswagen Golf R 333
Foto: Volkswagen

Volkswagen vrnil na sceno z razkritjem še ene vroče novosti, Golf R 333. V tej omejeni izdaji le 333 vozil bodo ponujena z impresivnimi 333 konjskimi močmi (KM) - ali bolj tehnično, 328 "horsepower" (HP) ali 245 kilovatov (kW). Pod pokrovom brni znan 2.0 TSI motor, ki ostaja nespremenjen v navoru, s solidnimi 420 Nm (ali 309 pound-feet) v primerjavi z običajnim Golf R. Po vsej verjetnosti gre za zadnjega svoje vrste, zato je namenjen zbirateljem.

Za popoln vtis, Volkswagen Golf R 333 nosi očarljivo barvo Lime Yellow Metallic, kontrastirano z črnimi nalepkami, ki označujejo omejeno razpoložljivost. Na armaturni plošči na strani sovoznika najdemo še posebno oštevilčeno ploščico, ki še dodatno poudarja ekskluzivnost vozila. Ni presenetljivo, da ta model prinaša vse dodatke serijsko, vključno z matričnimi LED žarometi, prilagodljivim tempomatom (z možnostjo zaustavitve in zagona) in močnim 480-vatnim Harman Kardon zvočnim sistemom.

Volkswagen je ta model opremil z 19-palčnimi črnimi platišči Estoril, oblečenimi v pol-slick pnevmatike, ter izpušnim sistemom R Performance, ki ga je razvil Akrapovič in ki vsebuje titanove zadnje dušilce. Da bi bilo še bolj zanimivo, so pri VW sprostili elektronsko omejitev hitrosti, kar omogoča Golf R 333, da doseže končno hitrost 270 km/h (ali 168 mph) po pospeševanju od 0 do 100 km/h v samo 4,6 sekunde. To je desetinko sekunde hitreje od običajnega modela R!

Volkswagen Golf R 333
Volkswagen Golf R 333

VW bo začel sprejemati naročila za Golf R 333 že jutri, 2. junija, v Nemčiji. Proizvodnja se bo začela septembra, prve dostave kupcem pa so načrtovane za oktober, ko bo VW za vse kupce, ki se odločijo za prevzem avtomobila v Wolfsburgu, organiziral dogodek v svojem kompleksu Autostadt.


Seveda taka omejena izdaja ni poceni. VW bo za Golf R 333 zaračunal 76.410 € na domačem trgu v Nemčiji, kar je precej več v primerjavi s ceno modela 2022 Golf R 20 Years Edition, ki je bil prodajan za 59.995 €. Ta cena, čeprav šokantna, je v skladu z ekskluzivnostjo in zmogljivostjo, ki jo ponuja ta izjemni avto.

Volkswagen Golf R 333
Foto: Volkswagen

Zanimivo je, da Združene države niso dobile močnejše izdaje 20 Years Edition, so pa prejele 20th Anniversary Edition z redno močjo Golf R. Prav tako ne morejo računati na Golf R Variant, ki bi bil lahko vse, kar bi nekateri vozniki kdaj potrebovali.

Na žalost bodo ljubitelji Volkswagna izven Nemčije morda morali čakati na uradne novice o razpoložljivosti v njihovih državah. Ampak za tiste, ki lahko dobi Golf R 333, je to zagotovo priložnost, ki se je ne smete spustiti. Kot pravi pregovor, “Ne moreš imeti preveč dobrega”, in Volkswagen Golf R 333 zagotovo sodi v to kategorijo.

Ob tej priložnosti bi bilo zanimivo opazovati, kako se bo ta ekskluzivna izdaja pomerila z ostalimi vročimi avtomobili na trgu, kot so Renault Megane R.S., Honda Civic Type R in Ford Focus RS. Vendar ne glede na to, kako se zdi konkurenca, Volkswagen Golf R 333 očitno ponuja svoj edinstven svež pristop k zasnovi kompaktnega športnega avtomobila, ki ga je težko prezreti.

To je torej Volkswagen Golf R 333: omejena izdaja, ki obljublja, da bo zagotovila vročo in hitro vožnjo. Čeprav gre za visoko ceno, ponuja zmogljivosti, ki presegajo tisto, kar bi pričakovali od povprečnega kompaktnega vozila. To je avtomobil za tiste, ki si želijo nekaj posebnega – nekaj, kar je tako redko kot je izjemno. Ne zamudite priložnosti, če se vam ponudi!

Dodatne Informacije

volkswagen.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.