fbpx

Kralj cest se vrača: prenovljen 2024 Range Rover Sport SV pripravljen na prevlado med ultra močnimi SUV

Od zverinskega Sporta SVR do sofisticiranega Sporta SV – ikona prestiža se izpopolnjuje

2024 Range Rover Sport SV
Foto: Range Rover

Range Rover vedno znova postavlja standarde na področju luksuza in zmogljivosti. Tokrat nas pozdravlja z novo izvedbo visoko zmogljivega SUV-a, 2024 Range Rover Sport SV, ki v osrčje postavlja dvojno prisilno polnjen 4,4-litrski V8 motor s hibridno tehnologijo, posojeno od BMW.

Prvič, nova pogonska enota, je zamenjala super polnjen 5,0-litrski V8 motor, in vsedaj ponuja 626 konjev in 590 funtov (800 Nm) navora. To je 59 KM in 74 lb-ft (100 Nm) več kot prej. Če vključite dinamični zagon (Dynamic Launch Mode), vam ta zver zagotavlja maksimalno te vrednosti, v normalnem delovanju pa se navor zmanjša na 551 lb-ft (750 Nm).

Range Rover Sport SV, ki tehta kar 2,560 kg (5,644 lbs), zmore pospešiti od 0 do 60 mph (96 km/h) v vsega 3,6 sekunde in doseže hitrost do 180 mph (290 km/h). To so impresivne zmogljivosti za bencinski SUV, ki dokazuje, da ni vse v teži.

Še več, stranke lahko zmanjšajo to težo z izbiro prvih 23-palčnih karbonskih koles na svetu, ki odstranijo skupno 36 kg (80 lbs) teže. Novi SV je tudi prvi Range Rover, ki ima na voljo opcijske karbonsko-keramične zavore (Brembo), ki zmanjšajo težo za nadaljnjih 34 kg (75 lbs) v primerjavi z standardnimi železnimi zavorami. Skupaj z karbonsko kapuco so prihranki teže 76 kg (168 lbs).

Še več, SUV se ponaša s posebnim SV načinom, ki vozilo zniža za dodatnih 15 mm (0.6 inch) ter izboljša odzivnost plina, krmiljenje in hitrost odziva osemstopenjskega avtomatskega menjalnika.


Kot kersen na torti ponuja novi 2024 Range Rover Sport SV še eno posebnost – sedeže z vgrajenimi transduktorji. Ti vgrajeni mehanizmi v sedežih vibrirajo v skladu z glasbo, ki se predvaja skozi 29-zvočniški, 1430-vatni Meridian zvočni sistem. Tako voznik in sopotnik lahko ne samo slišita, ampak tudi “čutita” glasbo. Sedeži, znani kot Body and Soul Seats (BASS), nudijo tudi wellness program s šestimi posebej razvitimi skladbami (Poise, Soothe, Serene, Cool, Tonic, Glow), ki obljubljajo umiritev in sprostitev.

V prvem letu proizvodnje bo Land Rover ta spektakularni 2024 Range Rover Sport SV prodajal kot “Edition One”, različico, ki bo na voljo le izbranim kupcem po vabilu.

2024 Range Rover Sport SV je zares impresiven avtomobil. Je ikona luksuza in zmogljivosti, ki s svojimi vrhunskimi lastnostmi in inovativnimi funkcijami vztrajno premika meje možnega. Gre za vozilo, ki obljublja, da bo ponovno opredelilo segment luksuznih športnih terencev in postavilo nova merila za konkurente.

Kljub vsem impresivnim značilnostim in inovacijam, ki jih prinaša novi Range Rover Sport SV, se bo moral soočiti s trdo konkurenco na trgu luksuznih SUV-jev. Njegovi glavni konkurenti so Porsche Cayenne Turbo, ki je znan po izjemni zmogljivosti in dinamiki vožnje; BMW X5 M, ki se ponaša z izjemno močjo in rafinirano udobjem; Mercedes-Benz GLE 63 AMG, ki združuje luksuz in zmogljivost z legendarnim pedigrejem AMG; in Audi RS Q8, ki ponuja zavidljivo kombinacijo športnosti in tehnološke naprednosti. Vsak od teh modelov predstavlja svoj edinstven pristop k luksuznim športnim terencem, a novi Range Rover Sport SV je pripravljen, da jih vse postavi na preizkušnjo.

Bodite pripravljeni, kajti kralj cest se vrača. In njegovo ime je Range Rover Sport SV. Dolgo naj živi novi kralj!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.