Vse kar posadimo s srcem – uspe!

Gozdovi so del naravnega bogastva naroda, ki ga želijo v Radenski ohraniti tudi za prihodnje rodove. Kot pomoč gozdovom pri prilagajanju na podnebne spremembe so v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije zasnovali akcijo, s katero bodo zasadili 10.000 novih dreves.

V Radenski ADRIATIC so z letošnjim letom sprejeli trajnostno strategijo, s katero so se dolgoročno zavezali zeleni in boljši prihodnosti. Prvi korak v tej smeri predstavlja akcija obnove gozdov »Bolj zelena Slovenija«. Med avgustom in oktobrom bo namreč Radenska od vsake prodane povratne litrske steklenice Radenske (Kraljevi vrelec, Petanjski vrelec ali Naturelle) prispevala k načrtovanem cilju – posaditvi 10.000 novih dreves v slovenskih gozdovih. Gozdove bodo obnavljali s sajenjem sadik domačih drevesnih vrst, prilagojenih rastišču. V okviru akcije bo s saditvijo sadik hrasta doba, črnega topola in vrbe obnovljenih 2,3 ha poškodovanih gozdov.

Kot vse močnejši regijski igralec Radenska ADRIATIC podobno akcijo obnove gozdov načrtuje tudi na Hrvaškem. V sodelovanju z društvom skavtov znotraj projekta Boranka bodo jeseni zasadili 10.000 dreves na najbolj kritičnih predelih Dalmacije, kjer so gozdove v minulem obdobju prizadeli uničujoči požari.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!