Vse kar posadimo s srcem – uspe!

Gozdovi so del naravnega bogastva naroda, ki ga želijo v Radenski ohraniti tudi za prihodnje rodove. Kot pomoč gozdovom pri prilagajanju na podnebne spremembe so v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije zasnovali akcijo, s katero bodo zasadili 10.000 novih dreves.

V Radenski ADRIATIC so z letošnjim letom sprejeli trajnostno strategijo, s katero so se dolgoročno zavezali zeleni in boljši prihodnosti. Prvi korak v tej smeri predstavlja akcija obnove gozdov »Bolj zelena Slovenija«. Med avgustom in oktobrom bo namreč Radenska od vsake prodane povratne litrske steklenice Radenske (Kraljevi vrelec, Petanjski vrelec ali Naturelle) prispevala k načrtovanem cilju – posaditvi 10.000 novih dreves v slovenskih gozdovih. Gozdove bodo obnavljali s sajenjem sadik domačih drevesnih vrst, prilagojenih rastišču. V okviru akcije bo s saditvijo sadik hrasta doba, črnega topola in vrbe obnovljenih 2,3 ha poškodovanih gozdov.

Kot vse močnejši regijski igralec Radenska ADRIATIC podobno akcijo obnove gozdov načrtuje tudi na Hrvaškem. V sodelovanju z društvom skavtov znotraj projekta Boranka bodo jeseni zasadili 10.000 dreves na najbolj kritičnih predelih Dalmacije, kjer so gozdove v minulem obdobju prizadeli uničujoči požari.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ljudje so v karanteni ponoreli za filmi za odrasle s to tematiko! Je to normalno?