Passportindex: Vsi potni listi sveta oziroma kam lahko potuješ brez vize

Vsi potni listi sveta

Zavoljo schengenskega sporazuma in odpiranja sveta mlajše generacije izgubljajo občutek, kako močno je potni list nekoč definiral državo. A ta javna listina, vstopnica za svet prek državne meje ima zgodovinsko izjemno moč in je več kot le nujno zlo, več kot zgolj še en dokument, ki si prisvaja del popotnikovega žepa. Še danes ima namreč izjemno težo in odseva moč države v svetu zato preverite kakšen videz imajo potni listi po svetu in v katere države lahko njimi potujete brez vize.

Potni listi v veliki meri posredno definirajo naša življenja. Kajti njegova moč, ki se izraža predvsem v brezvizumskem vstopu, širi oziroma krči človekove ambicije in želje. To je stvar geopolitike in samo srečni smo lahko, da ima slovenski potni list takšno moč in veljavo v svetu in nam posledično omogoča, da lahko brez tone papirologije in čakanja potujemo v toliko različnih držav.

PREBERITE ŠE: Koliko zmore vaš potni list?

Če vas zanima kako izgledajo ostali potni listi sveta in kam lahko z njimi potujete brez vize, pa odpotujte na spletno stran www.passportindex.org.

Ameriški potni list še zdaleč ne odpira največ vrat.
Ameriški potni list še zdaleč ne odpira največ vrat.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.passportindex.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!