Google je predstavil aplikacijo s katero boste lahko lokalizirali vsak Androidni telefon

Google zdaj zvrta tudi kje je vaš pametni telefon.

Ste izgubili svojega Androida? Ne skrbite, Google bo vklopil svoje veze in našel tudi pametni telefon. Brskalnik ima namreč po novem možnost, da opreza tudi za vašo mobilno napravo. In za to ne potrebujete posebne lokacije, le Googlovo storitev Android Device Manager in potem zgolj vtipkati ''find my phone'' (''najdi moj telefon'') in Google vam bo na zemljevidu pokazal kje je.

Pogrešate svojega Androida? Google namreč po novem izbrska tudi vaš pametni telefon. Lahko ga celo nastavite, da po vnosu magičnih besed “find my phone” zazvoni in ga tako lažje locirate (v primeru, da bi se skrival pod kakšnim kupom oblek). Funkcija deluje, če imate na telefonu naloženo najnovejšo verzijo aplikacije Google, da ne pride do ”kratkega stika” pa morate biti vpisani tudi v isti Googlov račun kot na telefonu.

PREBERITE ŠE: Google Chromebit – prenosnik Chromebook kot USB ključek

Google zdaj zvrta tudi kje je vaš pametni telefon.
Google zdaj zvrta tudi kje je vaš pametni telefon.

Podobno ”iskalno akcijo” sicer sproži tudi obstoječa Googlova storitev Android Device Manager, ki omogoča lociranje, klicanje in brisanje podatkov, vendar pa je nova (v iskalniku) precej bolj priročna in ”naravna” kot ta, ki jo ponuja vsem lastnikom pametnega telefona Android.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 ključnih stvari na katere morate biti pozorni pri nakupu nove televizije leta 2021