fbpx

Vstopili so v astrološko obdobje rib: kateri datumi bodo najbolj vplivali na naša čustva

Foto: Jon Ly / Unsplash

Zakaj se ljudje med astrološko sezono rib počutijo bolj čustveno in intuitivno?

V letu 2024 smo deležni prestopnega leta, kar prinaša dodaten dan in dodatno čarobnost v astrološkem obdobju rib. Sonce bo v znamenju rib sijalo do 19. marca, ko se astrološki koledar zaključuje in začenja novo obdobje.

To je čas za dokončanje projektov in čustev, preden se lotimo novih izzivov. Medtem ko se morda zdi, da nas življenje hiti mimo, je pomembno, da se ustavimo in uživamo v vsakem trenutku.

V tem obdobju imajo ribe dva vladarja: Jupitra, ki prinaša srečo, in Neptuna, ki vnaša iluzije. Ta kombinacija nas spodbuja k osredotočenju na lastno srečo in radostne dejavnosti.

Kaj prinaša obdobje rib? Foto: Brooke Cagle / Unsplash

Preživljanje časa ob branju, hobijih ali gledanju priljubljene oddaje nam lahko pomaga odkriti lastne notranje želje in se povezati s samim seboj. Prav tako pa je pomembno, da se ne izgubimo v svojem svetu, temveč ostanemo osredotočeni na stvari, ki nas osrečujejo.

Obdobje rib prinaša tudi čas močnih čustev.

V tem obdobju se naša intuicija in čustva poglobijo, ker smo bolj občutljivi na občutke drugih. Postavljanje meja je ključno za ohranjanje lastnega dobrega počutja in samozavesti. Čeprav se lahko počutimo ranljive, je pomembno, da si damo prednost in poskrbimo zase.

Ker bomo v tem času, bolj sočutni, je včasih težko prepoznati, kdaj nas izkoriščajo. Vendar pa je ključno najti ravnovesje in zagotoviti, da nas drugi ne jemljejo za samoumevne. To nam pomaga ohranjati samozavest in se počutimo bolj varne.

Poleg tega je znano, da imajo ribe edinstven okus ter so eno najbolj ustvarjalnih znamenj zodiaka z neverjetno domišljijo. Oni vidijo svet drugače, kar jim daje čudovito perspektivo.

V obdobju rib lahko vsi sprejmemo to izjemno ustvarjalnost. Če že dolgo delate na projektu, je to trenutek, ko lahko razumete koščke sestavljanke in jih uporabite za ustvarjanje nečesa edinstvenega.

V vas prebuja kreativnost. Foto: Brooke Cagle / Unsplash

Umetniške ideje divjajo, kar nam omogoča, da svoje vizije popeljemo v nove globine. To lahko celo vpliva na naše občutke glede odnosov, saj jih lahko vidimo z zasanjanega, romantičnega in ideološkega stališča.

To je lahko transformativen in zdravilen trenutek, ko razmislimo o svojem življenju in naredimo majhne korake k osebni rasti – tako kot se ribe, zadnje znamenje zodiaka, naučijo iz vsake lekcije. Če se dotaknemo svoje notranje magije, lahko dvignemo svoje življenje. Ključno je, da ostanemo prizemljeni, da lahko spremenimo svoje življenje.

Obdobje rib je kot nalašč za sanjače in inovatorje.

Ponuja novo perspektivo, ki lahko obogati naše življenje in sproži čustva, kot je sočutje. Če iščete zabaven pobeg od realnosti, se ob koncu tedna ali po službi poskusite odmakniti od vsakdanjega življenja. Letos je še posebej pomembno, saj bodo planetarna gibanja, kot je vstop Merkurja in Venera v znamenje rib ter tranzit Sonca in Neptuna, dodatno okrepila energijo tega obdobja.

Pomembni astrološki datumi

Parite nase. Foto: Candice Picard / Unsplash

23. februar: Merkur vstopi v ribe in nas poveže z našo intuicijo.

24. februar: Polna luna v devici nam pomaga jasno razumeti svoja čustva.

9. marec: Merkur vstopi v ovna in besedam doda moč in neposrednost.

10. marec: Nova luna v ribah postavlja našo ustvarjalnost v ospredje življenja.

11. marec: Venera vstopi v ribe, kar poveča našo nežnost in velikodušnost.

17. marec: Sonce in Neptun se združita, prebudita naš umetniški duh in najgloblje sanje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.