fbpx

Kako pravilno očistiti TV zaslon, ne da ga bi ga poškodovali

Foto: envato

Prah, prstni odtisi in madeži lahko pokvarijo vaš televizor in TV-zaslon, kar vpliva na kakovost ekrana. Ohranjanje nedotaknjenega TV-zaslona ne samo izboljša vašo izkušnjo gledanja, temveč tudi podaljša življenjsko dobo vaše naprave. V prispevku vam podajamo, kako pravilno očistiti TV zaslon.

Kako pravilno očistiti TV zaslon? Vzdrževanje čistega TV-zaslona in dodatkov ne samo izboljša vašo izkušnjo gledanja, temveč prispeva tudi k dolgoživosti vaših naprav. Z upoštevanjem teh preprostih in učinkovitih praks čiščenja lahko zagotovite, da bo vaš televizor ostal čisto okno za dih jemajoče slike in zvok. Ne pozabite, da je ključ do učinkovitega čiščenja redno vzdrževanje in uporaba pravih materialov.

Foto: Drew/Pexels

Materiali, ki jih potrebujete za čiščenje

Preden se lotite čiščenja, je ključnega pomena, da izberete pravi material, da ne poškodujete zaslona. Potrebovali boste krpo iz mikrovlaken, ki je mehka in popolna za čiščenje občutljivih materialov. Potrebujete tudi destilirano vodo, saj ta ne pušča madežev. Lahko uporabite izopropilni alkoho, ki je namenjen trdovratnejšim madežem, le tega zmešate v razmerju z vodo 1:1. Potrebali boste tudi stekleničko z razpršilom, vatirane palčke, ki so v pomoč pri čiščenju vogalov.

Kako pravilno očistiti TV zaslon?

Televizorji z ravnim zaslonom, ne glede na vrsto, potrebujejo nežno nego med čiščenjem. Najprej izklopite televizor, tako boste lažje videli madeže. Rahlo pobrišite prah s krpo iz mikrovlaken ter nežno obrišite zaslon, da odstranite prah, ne da bi močno pritisnili. Po potrebi nanesite tekočino na krpo z destilirano vodo ali mešanico alkohola in vode. Nikoli ne pršite neposredno na zaslon. S krožnimi gibi nežno očistite TV – zaslon, da preprečite madeže. Za sušenje uporabite drugo suho krpo iz mikrovlaken, da preprečite vodne madeže.

Foto: Grabowska/Pexels

Kako očistiti daljinski upravljalnik

Daljinski upravljalnik vašega televizorja je vroča točka za mikrobe in umazanijo. Odstranite baterije. Uporabite krpo iz mikrovlaken,ki jo navlažite z raztopino alkohola in vode ter obrišite celotno površino. Za čiščenje gumbov in rež uporabite vatirane palčke. Nato, daljinec osušite s krpo iz mikrovlaken.

Kako očistiti TV zvočnike

TV zvočniki lahko naberejo prah, kar lahko vpliva na kakovost zvoka. Za čiščenje uporabite suho, mehko krtač, ter iz njih nežno pometite prah z rešetk zvočnikov. Pri vgrajenih zvočnikih prah pobrišite s krpo. Bodite nežni, da prahu ne potisnete v zvočnike.

Foto: Cottonbro/Pexels

Kako pogosto očistiti TV zaslon

Redno vzdrževanje je ključnega pomena za ohranjanje vašega televizorja. Kako pogosto morate očistiti zaslon, je odvisno od večih dejavnikov, vključno z prašnim okoljem. Priporočljivo je, da enkrat na teden obrišete prah z zaslona televizorja, da preprečite nabiranje prahu. Globinsko očistite zaslon enkrat na mesec ali ko se pojavijo opazni madeži.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.