WaterNest 100 – plavajoča eko hiša prihodnosti

Eko hiša WaterNest 100

Voda je življenje, nespremenljiv del obstoja. In če so bodo v prihodnje vodostaji dvignili do te mere, da bo naše življenje ogroženo, ne bomo imeli druge izbire, kot pa da se nekako prilagodimo. WaterNest 100 je plavajoča eko hiša prihodnosti, ki so jo zasnovali pri Giancarlo Zerna Design Group.

WaterNest 100, eko plavajoča hiša, zasnovana pri Giancarlo Zema za EcoFloLife, obsega sto kvadratnih metrov, v višino pa meri štiri metre. Hiša je v celoti narejena iz recikliranega lameliranega stavbenega lesa ter aluminijastega ladijskega trupa. Balkoni se nahajajo na obeh straneh in velika okna poskrbijo za skorajda panoramski razgled na okolico. Strešna okna v kopalnici in kuhinji prostor napolnita s soncem, šestedeset kvadratnih metrov sončnih kolektorjev pa z močjo 4 kWp poskrbi za vse ostalo. Notranjost “vodnega gnezda” vključuje dnevne sobe, jedilnice, spalne prostore, kuhinjo in kopalnico. Hiša se lahko prilagodi različnim potrebam, kot so npr: pisarna, lounge bar, restavracija, trgovina na drobno ali razstavni prostor.
WaterNest 100 se lahko namesti vzdolž reke, jezera, zaliva, atolov ali morskih območij. Materiali in sistem trajnostne proizvodnje omogoča, da se do 98 odstotkov hiše lahko reciklira. Uporablja se naravno mikro prezračevanje in klimatizacija, kar še dodatno zmanjša porabo energije. Idealna rešitev za tiste, ki želijo živeti samostojno in v harmoniji z naravo.

PREBERITE ŠE: Waterstudio: Sodobna hiša, ki spominja na vesoljsko ladjo

V galeriji si lahko ogledate WaterNest 100.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.giancarlozema.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Moderna hiša Benahavís v Malagi odlično izkorišča svoj teren