fbpx

XPeng P7: izziva Teslo in Mercedesa kot najbolj dostopna električna limuzina višjega razreda

Pokukajte v prihodnost električnih limuzin - ta je Kitajska

XPeng P7
Foto: XPeng
Zadnjič posodobljeno:

XPeng P7, osupljivo novo električno vozilo iz Kitajske, je pripravljeno pretresti trg električnih avtomobilov s svojo impresivno zmogljivostjo, elegantnim dizajnom in konkurenčnimi cenami. Odkrijte, kako se to novo električno vozilo kosa z uveljavljenimi konkurenti, kot je Tesla.

Avtomobilski svet je navdušen nad razkritjem XPeng P7, ki je kočno prišel tudi v Evropo. Ta osupljiva nova električna limuzina iz Kitajske je namreč po marsiakteri karakteristiki že danes najboljša.  XPeng P7 je torej zasnovan za tekmovanje z industrijskimi velikani, kot je Tesla, se ponaša z impresivno kombinacijo zmogljivosti, tehnologije in stila. V tem članku bomo preučili v ključne značilnosti in specifikacije, po katerih se P7 razlikuje od rastočega trga električnih vozil. In ugotovili ali so Kitajci pogruntali formulo za evropski trg.

Zmogljivost in dizajn / XPeng P7

XPeng P7 je na voljo v konfiguracijah s pogonom na zadnja in štirikolesnim pogonom. Različica s štirikolesnim pogonom pospeši od 0 do 100 km/h (0 do 62 mph) v samo 4,1 sekunde in pri tem prekaša številne športne avtomobile. Zavore Brembo so standardne, kar voznikom zagotavlja dodatno raven nadzora in zaupanja v kakovostno zaustavljanje vozila.

P7 predstavlja elegantno in aerodinamično silhueto, ki uteleša oblikovalski jezik XPeng “Dynamic Aesthetics”. Skriti ročaji vrat in nizek količnik zračnega upora 0,236 ne prispevajo le k njegovi vizualni privlačnosti, temveč prispevajo tudi k zmanjšani porabi energije in povečanemu dosegu. Kitajci enostavno vejo, da mora dober električni avtomobil pravilno rezati zrak!

Notranje udobje in tehnologija / XPeng P7

Stopite v notranjost P7 in pričakala vas bo razkošna kabina z visokokakovostnimi materiali in zaokroženim dizajnom. Ogrevani in prezračevani sprednji sedeži zagotavljajo udobno vožnjo voznika in sovoznika. Izbirni zvočni sistem Dynaudio zagotavlja poglobljeno zvočno izkušnjo z močjo do 860 W.

XPeng P7 je opremljen tudi z XPengovim lastniškim naprednim sistemom za pomoč voznikom, XPILOT, ki ponuja varnost, vožnjo in podporo pri parkiranju prek različnih pametnih funkcij. Te funkcije podpira 29 senzorjev, vključno z radarji z milimetrskimi valovi visoke ločljivosti, ultrazvočnimi senzorji in kamerami za prostorski pogled, ki vozilu omogočajo varno obvladovanje več scenarijev vožnje.

Vgrajeni OS Xmart OS ima nov 3D uporabniški vmesnik, ki podpira več jezikov, kot tudi izboljšanega glasovnega pomočnika “Hej, XPENG”, ki lahko prepozna zapletene glasovne ukaze iz vseh štirih območij kabine. Knjižnica aplikacij v avtomobilu poleg širokih informacijsko-razvedrilnih zaslonov zagotavlja zabavo in pomoč voznikom in potnikom.

Omrežje za polnjenje in servisiranje / XPeng P7

Stranke XPeng P7 bodo imele dostop do več kot 400.000 javnih polnilnih postaj po vsej Evropi, zahvaljujoč sodelovanju z glavnimi evropskimi tretjimi ponudniki polnilnic in ponudniki storitev mobilnosti, kot sta Plugsurfing in Shell Recharge. Da bi zagotovil brezhibno izkušnjo polnjenja, bo XPeng prek lokalnih partnerjev zagotovil domače polnilce in storitve namestitve tretjih oseb.

Ključne specifikacije na prvi pogled / XPeng P7

Tehnične specifikacije XPeng P7 razkrivajo njegove impresivne zmogljivosti. Limuzina meri 4880 mm (192,1 palca) v dolžino, 1896 mm (74,6 palca) v širino in 1450 mm (57,1 palca) v višino, z medosno razdaljo 2998 mm (118,1 palca). Mere vozila ga postavljajo med tekmece v segmentu srednje velikih električnih limuzin.

Kar zadeva kapaciteto baterije, je P7 opremljen z 70,8 kWh ali 80,9 kWh litij-ionsko baterijo, odvisno od konfiguracije. Doseg P7 po NEDC se razteza od 470 km (291 milj) za različico s pogonom na zadnja kolesa z baterijo 70,8 kWh do impresivnih 706 km (438 milj) za različico s pogonom na zadnja kolesa in baterijo 80,9 kWh. Različica s pogonom na vsa kolesa z baterijo 80,9 kWh zagotavlja doseg 564 km (350 milj) po ciklu NEDC.

Poleg tega zmožnost hitrega polnjenja P7 z enosmernim tokom omogoča, da se napolni od 30 % do 80 % v pičlih 30 minutah, kar zagotavlja, da so dolga potovanja lastnikom P7 prava stvar. Vozilo je opremljeno tudi z regenerativnim zaviranjem, ki pomaga varčevati z energijo in dodatno poveča doseg.

Garancija in cene / XPeng P7

XPeng, ki je zavezan ponuditi izkušnjo lastništva brez težav, zagotavlja standardno petletno garancijo/120.000 km za P7. Za stranke, ki limuzino naročijo med 3. februarjem in 31. decembrom 2023, bo garancija podaljšana na sedem let/160.000 km od datuma nakupa. Ta podaljšana garancija je prenosljiva, če je vozilo prodano.

Na Norveškem je različica P7 4WD High Performance cenovno postavljena pri približno 47.000 € (53.000 $), zaradi česar je zelo konkurenčna izbira na trgu električnih vozil, saj ponud več od konkurence.

XPeng P7 naj bi s svojo kombinacijo zmogljivosti, tehnologije in konkurenčnih cen naredil pravi pretres v industriji električnih vozil. Ta elegantna električna limuzina bo leta 2023 na poti na evropske trge pripravljena izzvati uveljavljene igralce, kot je Tesla, in predstaviti potencial kitajskih proizvajalcev električnih vozil.

Dodatne Informacije

heyxpeng.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.