fbpx

Netflix serija “Beef”: presega črno komedijo in prinaša presenetljiv poudarek na empatiji

Na malih zaslonih aprila 2023

Foto: Netflix

Pripravite se na divjo vožnjo z Netflixovo najnovejšo izdajo, 'Beef', temno humoristično serijo, ki sledi zgodbi dveh tujcev, katerih naključno srečanje na parkirišču sproži spor, ki hitro uide nadzoru. Igrata Steven Yeun in Ali Wong, ta serija obljublja, da bo poskrbela za smeh in vznemirjenje, vendar je nepričakovan poudarek na empatiji in pomanjkljivi človečnosti tisto, kar jo resnično loči.

Z “Beef” je Netflix prinesel še en izjemen dodatek svoji ponudbi izvirne vsebine. Steven Yeun in Ali Wong vodita serijo z neverjetnimi igrami, ki njuna lika, Dannyja in Amy, oživita z niansami in globino.

Serija v 10 delih spremlja zgodbo Dannyja in Amy, dveh posameznikov, katerih življenji razpadata, še preden se jima prekrižata poti. Po skorajšnji nesreči na parkirišču se neznanca ujameta v neskončen krog maščevanja, ki vključuje vse od materialne škode do sabotiranja kariere drug drugega. Kar se začne kot smešna premisa, se hitro spremeni v nekaj veliko globljega, saj serija raziskuje strahove, tesnobe in eksistencialni obup likov.

V središču “Beef” je presenetljiv poudarek na empatiji, saj se ustvarjalci serije poglabljajo v zapletenost pomanjkljivega človeštva. Igra Yeun in Wong nista nič manj kot spektakularna, saj oba igralca predstavita svojo A-igro. Yeun upodablja Dannyja, ki je vedno na robu, tako s humorjem kot s patosom, Wongova pa prikazuje svoj razpon kot igralka, zaradi česar je Amy zapleten in prepričljiv lik.

Serija se ponaša tudi z nadarjeno ustvarjalno ekipo, vključno s pisateljico in izvršno producentko Liz Sarnoff ter režiserjem Alexom Timbersom. Skupaj sta ustvarila edinstveno in drzno serijo, ki premika meje in tvega.

“Beef” je na voljo izključno na Netflixu, zaradi česar je dostopen občinstvu po vsem svetu. Medtem ko vas bodo črna komedija in divji preobrati v seriji zagotovo zabavali, je nepričakovan poudarek na empatiji in pomanjkljivi človečnosti tisto, kar jo resnično loči od drugih. Te serije ne smete zamuditi, zato jo še danes dodajte na svoj seznam za ogled. Na male zaslone prihaja 6. aprila 2023.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.