YotaPhone 2 – 2. generacija pametnega telefona z dvojnim zaslonom

Če imamo ljudje dva obraza, zakaj jih ne bi imel tudi pametni telefon. Rusko podjetje Yota Devices je namreč lani pozitivno presenetilo in na sicer zasičeno tržišče pametnih telefonov z modelom YotaPhone vneslo svežino, pametni telefon, ki ima kar dva zaslona, prednjega, kot smo ga vajeni in zadnjega, ''e-bralniškega'' z elektronskim črnilom. Zdaj prihaja že njegov naslednik, YotaPhone 2, z naprednejšim in na dotik občutljivim zaslonom e-ink.

YotaPhone 2 bo spet skušal malce premešati karte v svetu pametnih telefonov, ki mu vladajo od inovacij pokajoči Azijci in Američani, saj Rusi napadajo iz ozadja (tudi dobesedno). Druga generacija YotaPhone se namreč prav tako lahko pohvali z zadnjim zaslonom z e-črnilom, ki pa je dobil občutljivo prevleko in ni več le okoren (prek geste) in na dotik omejen sekundarni zaslon, pač pa enakopraven čelnemu in idealen za prikaz ure, opozoril in drugih informacij, pošiljanje sporočil, klicanje,…

Da ne živi več v njegovi senci pričajo tudi tehnične karakteristike: skoraj 12-centimetrska diagonala (4,7-inčni) z izboljšano resolucijo in osvetlitvijo, ki lahko, tudi v stanju pripravljenosti, v realnem času prikazuje npr. fotografije. Ker pri delovanju za razliko od prednjega porabi za prgišče energije (ne rabi osvetlitve), avtonomija baterije zgolj ob uporabiti slednjega znaša do 5 dni (ob kapaciteti baterije 2.550 mAh, kar je enako 50 ur standardne uporabe). Seveda je korak naprej storil tudi glavni, 5-inčni zaslon, ki je prevzel AMOLED tehnologijo in ločljivost 1920×1080 slikovnih točk.

PREBERITE ŠE: Oppo R5 – najtanjši pametni telefon na svetu

YotaPhone 2 ima sedaj še zmogljivejši sekundarni zaslon.
YotaPhone 2 ima sedaj še zmogljivejši sekundarni zaslon.

Za ”dvojno osebnost” YotaPhona2 skrbi Qualcommov štirijedrni procesor Snapdragon 800 frekvence 2,3 gigaherca in 2GB sistemskega ter 32 GB vgrajenega pomnilnika. Na eno ”oko” (beri spletno kamero) vidi z ločljivostjo dveh milijonov točk, na drugo, torej kamero, ki se nahaja nad zaslonom e-ink, pa z 8 mio točk. Njegova ”izobrazba” je operacijski sistem Android 4.4 KitKat in ima specifična znanja kot sta tehnologija NFC (Near Field Communication) in brezžično polnjenje.
Telefon prihaja še letos, cena zanj pa naj bi rahlo presegla 500€.

Dodatne Informacije

Več informacij:
yotaphone.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
LG Velvet: nov pametni telefon, nov veter blagovne znamke LG