fbpx

Zakaj moški gledajo za drugimi ženskami?

Foto: envato

Mimo vas se sprehodi lepa ženska in vaš partner pogleda za njo. In to čeprav stojite tik ob njem. Zakaj moški gledajo za drugimi ženskami in kaj to pomeni za vajin odnos?

Ni prijeten občutek, ko vaš partner gleda druge ženske. Ampak, če ste iskreni do sebe, ste verjetno tudi vi pogledali druge moške, kajne? Pozornost do privlačnih ljudi je povsem normalna. Toda kdaj to postane problem?

Ali vsak moški gleda za drugimi ženskami?

Ja, večina moških to počne – a kdaj je preveč? Vsak moški ima pravico do ene ali dveh refleksnih sekund, navsezadnje tudi ženske včasih pogledamo lepega moškega. Toda kdaj je preveč?

zakaj moški pogledujejo za drugo žensko

V evolucijskem smislu bi to moško vedenje lahko razložili z dejstvom, da morajo moški takoj registrirati in prepoznati povabilo k flirtanju, ki običajno prihaja od ženske skozi pogled, nasmeh ali govorico telesa, da se potem lahko odzovejo.

Vendar v znak spoštovanja, se pričakuje, da ne dvignete vratu, ko ste s partnerjem. A obstajajo tudi pari, ki iz takšnih situacij črpajo impulze za svoje spolno življenje in na tak način obravnavajo spolno privlačnost. Toda to ni splošno pravilo, zato moški s tme ne smejo iskati opravičila za svoja dejanja.

Foto: envato

Kako se odzvati, če partner gleda druge ženske?

Najprej opazujte situacijo. Je bil pogled? Ali pa mu v očeh že vidiš, da bi ji rad sledil do njene postelje? Če vas partnerjevo vedenje moti, je pomembno, da se o tem pogovorite z njim. Mogoče se ne zaveda, kako zelo vas prizadenejo ti pogledi. Opazujte tudi, kako pogosto gleda druge ženske. Če to počne ves čas, je vsekakor prestopil mejo.

Če ste v preteklosti že imeli izkušnje s takim partnerjem, lahko vedenje trenutnega partnerja vzbuja stara čustva in poveča vaše ljubosumje. Zato mu jasno razložite in postavite meje, da bo razumel, zakaj se tako odzovete na njegov pogled. In v najboljšem primeru tega ne bo več ponovil.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!