Zakaj moški varajo?

Foto: Trinity Kubassek / Pexels

Se sprašujte - zakaj moški varajo? Odgovor se skriva med drugim v psihologiji moške duše, ter seveda evoluciji, ki je velikokrat kriva za marsikaj, kar počnemo na nezavednem nivoju. Je pa to eno glavnih vprašanj, ki si jih zastavlja večina prevaranih. Tako moških, kot žensk! Torej, zakaj moški pravzaprav varajo? Raziskali smo!

Večno vprašanje, zakaj moški varajo ima večplasten odgovor, ki se seveda od posameznika do posameznika lahko izjemno razlikuje. Razlogi za varanje so lahko popolnoma osebni, lahko kulturološki ali pa je za njih posledično kriva evolucija in kemični procesi v človeškem telesu.

Bodite pazljive: od aktivne do pasivne prevare – tako moški varajo!

Torej, če je zaljubljenost enako bolezen – torej nezadržna sila, ki združi zaljubljenca v končnem reprodukcijskem procesu -, je varanje morda le sprožilec, ki pri nekaterih posameznikih moškega spola deluje kot odvisnost od adrenalina in kemije, ki jo sproži prav zaljubljenost. So določeni moški enostavno nagnjeni k varanju? Tega enostavno ne morejo preprečiti? Jih v to sili evolucija?!

Mnogi znanstveniki so v premnogih raziskavah sodelujočim zastavili vprašanje, zakaj pravzaprav varajo in kaj je osnovni povod za nezvestobo. Torej – zakaj moški varajo? In od predstavnikov moškega spola so dobili te precej raznolike odgovore.

Najpogostejši odgovori zakaj moški varajo!

  • Vsak moški si želi seksati z drugimi ženskami. In ko se pojavi priložnost, jo izkoristi.
  • Biološki imperativ moškega je seksati s čim več ženskami. Zakaj bi se obnašal drugače?
  • Če bi imel dovolj (ali boljšega) seksa doma, mi ne bi bilo treba varati.
  • Ne delam ničesar, česar večina mojih prijateljev ne počne. Če mi ne verjamete, jih vprašajte.
  • Če se moja žena ne bi toliko zredila – ali če bi bila do mene lepša ali bolj pozorna – ne bi niti pomislil, da bi šel drugam.
  • Če moje delo ne bi bilo tako stresno, ne bi rabil sprostiti “ventile” na ta način.

Odrivaš ga od sebe: 5 tipov žensk, ki jih moški na koncu vedno prevarajo!

Zakaj moški varajo? Na to vprašanje je težko odgovoriti. Razlogi so od osebe do osebe različni in še zdaleč ni nujno, da gre “le za seks”. Ljudje pogosto menijo, da je glavni razlog, da ljudje varajo, povezan s spolnimi potrebami, je v nedavni raziskavi povedala strokovnjakinja za partnerske odnose Laney Zukerman. Čeprav ima seks v življenju pomembno vlogo, se večina skokov čez plot pogosto začne kot čustvena afera zaradi zasvojenosti s pozornostjo in zaradi nagnjenosti k dolgočasju v dolgotrajnem razmerju.

S takšnimi ženskami moški najpogosteje varajo partnerke

Po podatkih ameriškega inštituta za družbene raziskave vara nekje 20 odstotkov moških in 13 odstotkov žensk. Zakaj moški varajo? No, moški so bolj nagnjeni k priložnostnemu in oportunističnemu varanju, kar igra pomembno vlogo pri tem, zakaj jih lažje ujamejo. Moške pri tem namreč zalotijo večkrat. Nezvestoba je za mnoge moške dokaz nepremišljenosti. In predvsem neracionalnega, nagonskega razmišljanja. Za ženske pa je varanje del bolj premišljenega načrta. Potencialne posledice nepremišljenosti so večkrat hujše kot za moške.

In če govorimo o varanju moških, nas seveda zanima, kaj imajo moški radi. Visoke ženske z oblinami, drobna prikupna dekleta ali starejše dame? V raziskavi spletne strani za zunajzakonske zveze (varanje) Victoria Milan ugotavljajo, da je poleg videza pomembno še veliko drugih dejavnikov.

41 % moških je povedalo, da so varali z žensko z oblinami, 35,2 % odstotkom so bila všeč dekleta z drobnejšo postavo, 30,4 % pa natrenirane dame. 70 % moških je trdilo, da je videz pomembnejši od pameti, zato je le tretjini štela tudi ta komponenta.

Za varanje niso vedno krivi le moški … Velikokrat se zgodi, da ženske s svojim obnašanjem moške potisnejo tja, kamor sami sicer ne bi šli. Prevara sicer ni nikakršna rešitev, rešitev je iskren in odprt pogovor, če pa do tega nikakor ne moremo priti, pa je najbolje, da gremo vsak svojo pot.

Človek, ki si te ne zasluži: te stvari so skupne moškim, ki varajo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!