fbpx

Zakaj moški zapuščajo dobre ženske? Psiholog poudarja, da lepota in prijaznost nista pomembni

Foto: IG @humanlovers

Mnoga dekleta se od otroštva učijo biti poslušna, dobra, učijo se za petice in si prizadevajo biti zgled. Toda nihče nobeni deklici ne pove, da jo lahko nekega dne, ko postane polnoletna ženska in žena, mož zapusti in odide k drugi, ki ne zna kuhati, prati ali čistiti, ki ni niti pol tako dobra kot ona. Te stvari se zgodijo in pustijo ženske v začudenju, da dvomijo s svoje lastnosti.

Če prebirate različno literaturo, lahko razumete, da moški ne potrebujejo idealnih žensk, ki delajo vse prav. To je zaželeno, vendar ni glavno. “Čudovita gospodinja bom, naučila se bom dobro kuhati, videti bom kot iz škatlice in nekdo bo zagotovo videl moj talent,” tako misli večina žensk.

“Dragi ženske! Nihče vas ne bo ljubil zaradi razkošnih trepalnic ali dobre večerje. Ljubezen je nekaj drugega,” pravi slavni ruski psiholog Mihail Labkovski. Nekatere ženske se preprosto izgubijo, popolnoma se potopijo v vsakdanje življenje, skrbijo za svojega ljubljenega zakonca in pozabljajo nase. Moški ne rabi kuharice in služkinje, niti lepotice ne. Rabi zanimivo osebo, ki se ima rada. Ženska, ki bo to razumela, ne pa samo vihala lepih trepalnic. Tista, ki ga bo razveselila, ki si bo prizadevala za nekaj, za svoj razvoj, samoizboljšanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Human Lovers (@humanlovers)

Samozavest

Rabi samozavestno žensko, ki se bo počutila privlačno in se imela rada takšno, kot je. “Na primer, si osupljiva blondinka. Imaš popolne noge, obraz – vse je tako, kot mora biti. Če pa si hkrati globoko v sebi prepričana, da je tvoj nos prevelik in zadnjica premajhna, potem te je v tem trenutku porazila ženska z velikim nosom, slabimi nogami in majhnimi prsi, ki ima samozavest,” dodaja Mihail Labkovski.

Slog

Ženska je torej lahko najboljša na svetu, skrbi za moškega, se dobro oblači, odlično kuha, a kljub temu ne ve, kako se imeti rada in trpi zaradi negotovosti – takšna ženska moškega odbija. Praksa namreč kaže, da odnos, ki ga ima ženska do sebe, določa to, kako moški ravna z njo.

Samospoštovanje

Ljubiti se, ceniti se in spoštovati – to je tisto, kar bi moralo biti na prvem mestu, potem pa vse ostalo: lepota, kuhanje itd.  Takšna ženska lahko moškemu pokaže, kako naj ravna z njo. Prepričana je vase, ve, da je najboljša, čeprav njen videz še zdaleč ni idealen. In moškim je s takšno žensko veliko bolj prijetno kot z negotovo, skromno in ubogljivo, ki velja za “dobro žensko”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Human Lovers (@humanlovers)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!