fbpx

Zakaj v restavracijah vedno najprej prinesejo kruh?

Foto: Thabang / Unsplash

Razlogov je več in vsi so zelo preračunljivi.

Na družbenem omrežju Quora so ugotavljali, zakaj obiskovalci v restavracijah dobijo kruh ali grisine pred določeno hrano.

Poglejmo njihova mnenja.

»Slani prigrizki so namenjeni temu, da žejni potem naročijo več pijače, to pa pomeni boljši zaslužek. Drugič, kruh ali kaj podobnega zažene prebavo in gostje postanejo še bolj lačni. Ravno zato se zgodi, da ljudje naročijo več, kot lahko pojedo.

Razlog je, tudi v tem primeru, ko jedo kruh, jim ni dolgčas in ne iščejo nenehno natakarjev.

»Strinjam se, da ko enkrat nekaj dobiš, si boš to zagotovo zapomnil in se spet vrnil v isto restavracijo. Lahko bi tudi pustil večjo napitnino,« je zapisal en uporabnik.

Kruh naj bi vas odvrnil od nestrpnosti. Foto: Waldemar Brandt / Unsplash

»Edini razlog, zakaj smo ljudem dali kruh pred glavno jedjo, je bil, da smo upočasnili samo naročilo, torej da so kuharice imele čas vse pripraviti. Natakar bo od ljudi sprejel naročila po vrstnem redu, kot so prispela, med čakanjem pa bo obiskovalcem dajal kruh. Skratka, to nima nobene zveze s tem, da so natakarji dobri in prijazni ter vam želijo podariti kruh, preprosto uporabljajo ta trik zaradi sebe.«

»V italijanski restavraciji, kjer sem delal, smo imeli približno dve minuti časa, da smo vsem prinesli kruh na mizo, ko so se usedli. Potem smo jim morali v petih minutah prinesti nov kruh, če so pojedli obstoječega. Zakaj? Ker se s tem gostje zaposlijo in pozabijo na čas. To je res samo orodje. Ko se usedeš in čakaš, se vse zdi še dlje, kruh pa človeka okupira in čas bo preprosto hitreje minil.

Skratka: kruh se streže, da obiskovalci ne bi bili nestrpni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!