fbpx

Zložljiva “hiška” Iwi Cabin: je transformativna prostorska rešitev za urbane prebivalce

Iwi Cabin
Foto: iwi
Zadnjič posodobljeno:

Revolucionarna Iwi Cabin v slogu harmonike se razširi in zloži, da zadosti vašim potrebam po delovnem prostoru ali prostoru za ustvarjanje lastne zasebnosti!

Iwi Cabin, prelomna ekvadorska zasnova, ponuja mestnim prebivalcem prilagodljivo, harmoniki podobno strukturo, ki se po potrebi razširi in zloži ter zagotavlja vsestransko rešitev, ki prihrani prostor za majhne bivalne prostore. In ustvari novo dinemzijo vaš terase.

V današnji hitro razvijajoči se urbani krajini se številni posamezniki soočajo z izzivi omejenega prostora in visokih cen zemljišč, zaradi česar se morajo prilagoditi manjšim življenjskim okoljem. Čeprav so ti kompaktni domovi morda praktični in okolju prijazni, lahko postanejo problematični, ko se spremenijo življenjske razmere, kot je naraščajoča družina ali potreba po domači pisarni. Vstopite v kabino Iwi, genialno rešitev, ki sta jo zasnovala Juan Ruiz in Amelia Tapia, ki te izzive obravnava s prilagodljivo strukturo v slogu harmonike.

Foto: iwi

Iwi Cabin, patentiran izdelek iz Ekvadorja, je inovativen dizajn, ki se prilagaja življenjskemu slogu in potrebam uporabnika ter ponuja vsestransko prostorsko rešitev. Ko je ta revolucionarna koča popolnoma razširjena, zavzema skoraj 8,5 m2, ko pa se zloži, zavzame le 2,5 m2. To dinamično kabino je mogoče postaviti na različne lokacije, kot je strešna terasa ali vrt, zaradi česar je idealen dodatek urbanim stanovanjem in bivalnim prostorom. In vsekakor povečanje funkcionalnosti le teh.

Foto: iwi

Kabina Iwi, zgrajena tako, da prenese blage temperature med 12 °C in 25 °C, ima trpežno zunanjost, ki lahko prenese veter, dež in sonce. Notranjost je premišljeno zasnovana z izolacijo iz plute in ovčje volne za ohranjanje udobnega okolja v hladnejših mesecih. Arhitekti, ki stojijo za tem inovativnim projektom, so izkoristili napredne tehnike lesene gradnje iz Nizozemske in Španije, da bi ustvarili prostor, ki je praktičen in prilagodljiv.

Iwi Cabin je več kot le prostorsko varčna rešitev; ponaša se tudi z vgradnimi knjižnimi omarami, predalniki in kompaktno kuhinjo. Ta vsestranska kabina, opremljena z električnim in vodnim sistemom, lahko po potrebi služi kot začasno gostišče. Ko kabina Iwi ne bo več potrebna za bivalni prostor, se lahko zlahka spremeni v priročen predal za shranjevanje.

Foto: iwi

Raziščite možnosti kabine Iwi in si oglejte, kako bi lahko spremenila vašo urbano življenjsko izkušnjo, tako da obiščete njihovo spletno stran na naslovu iwi.design.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.