Znani filmski igralci, ki so tudi odlični pevci

Igralci prvci

Odkar je film Moulin Rouge na hollywoodsko sceno vrnil muzikal, smo se lahko velikokrat prepričali, da so mnogi filmski igralci tudi odlični pevci. Na velikem platnu so peli Gerard Butler (Fantom iz opere), Meryl Streep (Mamma Mia), Hugh Jackman (Nesrečniki), Catherine Zeta-Jones (Chicago), Johny Depp (Sweeney Todd: Hudičev Brivec), Emily Blunt (V gozdove), Marion Cotillard (Devet) in mnogi drugi, ki so dokazali, da znajo več kot samo igrati.

Ti filmski igralci ne znajo samo odlično igrati, ampak tudi peti. Mnogi izmed njih so odigrali slavne glasbenike ali nastopali v muzikalu in se namesto na playback zanašali na lasten glas.

Ti hollywoodski igralci imajo ne le razkošen igralski, pač pa tudi pevski talent in mnogi so to dokazali tudi v filmih.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Ustanovitelj (The Founder, 2016)

Znani filmski igralci, ki so tudi odlični pevci:

Kate Winslet

Kate Winslet je za soundtrack animiranega filma Christmas Carol leta 2001 posnela pesem What If in se z njo zavihtela na vrhove številnih glasbenih lestvic.

Keira Knightley

Keira Knightley je pokazala svoje pevske sposobnosti tako v filmu Na robu ljubezni kot v Begin Again.

Tom Hiddleston

Tom Hiddleston (najnovejši fant Taylor Swift) je pokazal svoj pevski talent v biografskem filmu o Hanku Williamsu I Saw the Light.

Glenn Close

Glenn Close, šestkratna nominiranka za oskarja, ima poleg filmske tudi bogato broadwaysko kariero. Je dobitnica treh nagrad Tony, za eno se ima zahvaliti vlogi v muzikalu Sunset Boulevard.

Joseph Gordon-Levitt

Vsestranski Joseph Gordon-Levitt je izpričan glasbenik. Med drugim je posnel duet s filmsko kolegico Zooey Deshanel in Lady Gaga.
https://youtu.be/R2rRxsge35s

Milla Jovovich

Milla Jovovich ni le akcijska junakinja, je tudi nadarjena glasbenica. Svoj glasbeni debi je doživela z albumom The Divine Comedy leta 1994 in pozneje ustanovila skupino Plastic Has Memory. Pisala je pesmi, igrala kitaro in pela.

Luke Evans

Britanec Luke Evans se je izkazal že s petjem v muzikalu Taboo, njegovemu izjemnemu glasu pa bomo lahko ponovno prisluhnili v nastajajočem filmu Lepotica in zver, ki na filmska platna prihaja leta 2017.

Scarlett Johansson

Britanski časopis NME je glasbeni debi Scarlett Johansson iz leta 2008 razglasil za 23. najboljši album leta. Na njem prepeva pesmi Toma Waitsa. Nedavno je ustanovila skupino The Singles.
https://youtu.be/RHGecjIgJ70

Jared Leto

Jared Leto je toliko igralec, kot je glasbenik. Je član svetovno znane alternativne rock skupine Thirty Seconds to Mars, ki je nastala leta 1998. Do zdaj je bend prodal prek 15 milijonov albumov.

Joaquin Phoenix in Reese Witherspoon

Joaquin Phoenix in Reese Witherspoon sta vse prizore v filmu o Johnnyju Cashu odpela sama, prav tako sta se z ”nule” naučila igrati inštrumente.

Gwyneth Paltrow

Podobno kot Joaquin Phoenix in Reese Witherspoon se je morala tudi Gwyneth Paltrow za vlogo country pevke v filmu Country Strong naučiti peti in igrati kitaro. Kot se je izkazalo, je ne le nadarjena igralka, pač pa tudi glasbenica.
https://youtu.be/pXq19aI1DwE

John Barrowman

Igralec TV-serije Puščica John Barrowman ima za seboj zavidljivo glasbeno kariero. Do zdaj je posnel že kar osem studijskih albumov.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
The Batman (2021): Robert Pattinson bo Vitez teme