Znanost dokazuje, da smo ljudje najbolj srečni na pragu 40. let

Foto: Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Zagotovo ste že velikokrat slišali zgodbo, da so vaša najsrečnejša leta dvajseta, morda celo to, da ni nič boljšega od otroštva. Na srečo vseh tistih, ki so ta leta in trenutke že prestali, nove raziskave kažejo, da mladost ni skrivnost do sreče.

V raziskavi so anketiranci odgovarjali, v kateri starosti bi najraje ustavili čas. Večina jih je odgovorilo, da so zanje najsrečnejša leta po 36. letu starosti.  Namreč v teh letih naj bi človek dobil drugačen pogled na svoje življenje, saj ta dobi drug smisel in bolj trdne temelje. Z izkušnjami naj bi pridobil več modrosti, znanja in tudi sreče.

Ko človek vstopi v svet odraslosti, začne uživati na vseh življenjskih področjih
Foto: Pexels

V starosti okoli 40 let se človek počuti finančno bolj varnega, ima svoj dom, svojo redno delo. Lahko pa doseže tudi nove mejnike in svoj osebni napredek. Ko človek vstopi v svet odraslosti, začne uživati na vseh življenjskih področjih, postane bolj sproščen, zadovoljen sam s seboj, sprejema svojo starost, začne bolj zdravo živeti ter skrbeti za sebe.

Predvsem najde svoj notranji mir, se ne obremenjuje z malenkostmi, ter ima ob sebi družino in prijatelje. Anketiranci so potrdili tudi dejstvo, da je potrebno sprejeti svojo starost ter se ne obremenjevati z gubami na obrazu in se zavedati, da se v mladost ni več možno vrniti. Anketa je potrdila, da so štirideseta najsrečnejša, saj začnemo veliko bolj optimistično gledati na življenje in ga cenimo v vsej svoji obliki.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vas stvari hitro prizadanejo? 8 načinov, kako postati močnejši