shutterstock_396088543 (1)
Utrip mesta · zdravje & lepota

Po nenapisanem pravilu se prvi sivi lasje pojavijo po 30. letu starosti, a niste izjema, če so se med bujnimi lasmi že prej našli kakšni vsiljivci. Da bi jih zakrili, vam ideja o barvanju verjetno najprej pade na misel, ate invazivne tehnike lahko odmislite. Dovolj je, da upoštevate trike, ki bodo v nekaj minutah zakrili sivino na vaši glavi. Kako torej skriti sive lase, ne da bi se pobarvali?

Najhitrejši način, s katerim se boste znebili sivih las, je barvanje. A vemo, da povsem naravnega procesa rasti las ne moremo ustaviti, zato boste čez mesec dni že hodili naokoli z narastkom in sivino. Veliko lažje bo, če pustite materi naravi, da opravlja svojo nalogo, vi pa se naučite trikov, kako skriti sive lase, ki vam v tem trenutku niso všeč, čez leto ali več pa jih boste morda naokrog razkazovali.

Preča

Sivi lasje se po navadi pojavijo na korenu las, zato je najbolj smiselno, da spremenite način razporeditve svojih las. Če nosite prečo na sredini glave, je potem smiselno, da sive pramene las pokrijete tako, da prečo naredite na levi ali desni strani. Učinkovit način za prikrivanje sivine je tudi cikcak metoda.

Dodatki za lase

Za prekrivanje sivih las lahko uporabite različne modne dodatke, kot so obroči, trakovi ali šali. Ne samo, da boste zakrili sivino na vaši glavi, temveč boste tudi v trendu. Če ne marate tovrstnih dodatkov, pa lahko uporabite klobuk, ki je v vsakem letnem času priljubljen dodatek. Poleti lahko uporabite letne klobuke, jesen je rezervirana za beretke, v zimskem času pa si lahko nadenete toplejši klobuk ali kapo. Na žalost pokrivala za glavo v zaprtih prostorih ne bodo skrila sivih las.

Volumen

Volumen v laseh zelo dobro pomaga pri reševanju težav s sivimi lasmi. Vse, kar morate narediti, je ustvariti volumen pri korenu las, saj bodo tako lasje videti zelo bogato, sivina pa se bo zakrila.

Krona iz las

Sive lase lahko prekrijete tudi s kito, vendar klasična pletenica ne bo pomagala. Najbolj učinkovita metoda za prikrivanje sivih las je krona iz las. Ker gre za bolj zapleteno tehniko pletenja kit, si lahko v zgornjem videozapisu ogledate, kako narediti krono iz las.

shutterstock_1064371853 Zakaj bi si morala lase umivati s Coca-Colo? 1. POP UP STORE Legendarna znamka Kiehl’s Since 1851 končno tudi v Sloveniji shutterstock_511842424 11 stvari, ki jih ne bi smeli delati, ko imamo gripo george-bohunicky-118985-unsplash 6 stvari, ki jih frizerji nikoli ne bi naredili svojim lasem, vsi pa to počnemo · · · ·