Si parla sempre meno di cibo come mero bisogno umano. Il cibo sta progressivamente diventando, tra l'altro, un mezzo per confermare la propria identità, e l'esperienza culinaria ha ampliato i suoi confini tanto che le persone vanno in vacanza in certi luoghi solo per il gusto di gustare piatti prelibati.
Pri potovanju postaja vedno bolj pomembno združevanje dveh komponent: cibo E dobre počitniške lokacije. Da boste na tekočem, kje si lahko dobro odpočijete E okusite odlično hrano, se tukaj nahajajo priporočila top chefov z vsega sveta:
Goa, India
Priporoča Surran Mohan, kulinarični direktor v Jamavar restavraciji:
ZNAČILNOSTI KRAJA: Indija je bogata z zgodovino, kulturo, arhitekturo, plažami in neverjetno hrano. Domačini pogosto pravijo, da je njihov stil življenja tih Perché “tišine v zraku”. Počutili se boste sproščeno, kot da sta doma.
HRANA PO POTI: Goan Fish Curry – sveži okusi kokosovega oreha, zelenega čilija in začimb. Pokusiti morate tudi lokalno sadje.
RESTAVRACIJA: Nostalgija Chef Fernando’s – najboljša lokacija z najbolj sproščenim vzdušjem. Hrano, ki jo morate pokusiti: Goan Fish Curry, Xacutis, Cafreal E Caldeirada.
BAR: White House Bar je bar z najboljšim razgledom na morje. Ob sončnem zahodu in sijočih se lučeh mimoidočih ladij odprite hladno pivo in uživajte v razgledu.
HOTEL: Leela – edini hotel z reko in plažo v Indiji.
Hongkong, Kitajska
Priporoča z, il fondatore Bun House:
ZNAČILNOSTI KRAJA: Če se želite odpraviti kam, kjer ne bo zmanjkalo hrane, je to potem Cina. Pogled na ravne ulice v Hongkongu vam bo dal občutek, kot da ste v znanstvenofantastičnem filmu.
HRANA PO POTI: Poiščite nekaj, kar še niste pokusili. Okusite tudi Big Eye Fish – ribe, ki so marinirane v soli in ingverju.
RESTAVARACIJA: MOTT 32 – v prefinjeni, rustikalno opremljeni restavraciji morate pokusiti hrustljavo Char Siu, ki je, kot da jeste hrustljavo karamelo z okusom BBQ.
BAR: Bloody Mary v salonu VEA è uno najbolj okusnih pijač, pripravljena pri njih.
HOTEL: Fleming Hotel Hong Kong è come mestni butik z neverjetno okusno hrano.
Jamajka, Karibi
Priporoča Ryan Matheson, glavni kuhar v Florentine Restaurant and Bar:
ZNAČILNOSTI KRAJA: Neverjetna cultura, persone z velikim srcem in večno estate.
HRANA PO POTI: Ackee and Saltfish è nacionalna jed, ki je užitna zgolj takrat, ko se ackee pravilno pripravi, saj je to zelo strupen sadež.
RESTAVRACIJA: Odpravite se na Hellshire Beach v restavracijo Bev&Sons, che è locirana na pesku – ribe pripravljajo takoj, ko jih ribiči potegnejo iz vode.
BAR: Triple Century Sports Bar ima v lasti igralec kriketa Chris Gayle, Track&Records pa je v lasti Usaina Bolta – oba bara sta športno navdihnjena, tam pa strežejo tudi odličen mojito.
HOTEL: Hedonism II.