fbpx

3 najboljši kulinarični festivali na svetu (po mnenju top chefov)

O hrani kot zgolj človeški potrebi govorimo vedno manj. Hrana postopoma postaja med drugim tudi sredstvo za potrjevanje lastne identitete, kulinarično doživetje pa je tako razširilo svoje meje, da se posamezniki odpravljajo na počitnice v določene kraje izključno zaradi okusnih jedi.

Pri potovanju postaja vedno bolj pomembno združevanje dveh komponent: hrane in dobre počitniške lokacije. Da boste na tekočem, kje si lahko dobro odpočijete in okusite odlično hrano, se tukaj nahajajo priporočila top chefov z vsega sveta:

Goa, Indija

View this post on Instagram

Today's #pickmygoapic Peace By @uncommonikesh ・・・ ————- #BetulFort in #SouthGoa is mostly a #getaway for locals that too for those staying nearby the #Betul village. Not even the North Goans really know about this place. Let alone North Goans, few South Goans also didn't know about this place when I asked them before visiting here for the first time. The less popularity of this place keeps it clean and free from all the chaos of commercialization and it remains very close to nature. There are no vendors, no shacks, no food joints, no nothing around this area but a small locality of fishermen and couple of shops selling the daily needs. If you're visiting South Goa and are looking for an #isolated place to read books, meditate or just to relax, this place is highly recommended. You can spend time gazing the disappearing boats and ships faraway, listening to waves crashing on the rocks and some random birds chirping through the forest right behind this place. This is how I spend most of the time in #Goa. I visited this place almost every 2-3 days. Note: There are Eagles spying on you from above so beware of what you're doing out there in isolation 😛

A post shared by Goa Tourism (@goatourism) on

Priporoča Surran Mohan, kulinarični direktor v Jamavar restavraciji:

ZNAČILNOSTI KRAJA: Indija je bogata z zgodovino, kulturo, arhitekturo, plažami in neverjetno hrano. Domačini pogosto pravijo, da je njihov stil življenja tih zaradi “tišine v zraku”. Počutili se boste sproščeno, kot da sta doma.

HRANA PO POTI: Goan Fish Curry – sveži okusi kokosovega oreha, zelenega čilija in začimb. Pokusiti morate tudi lokalno sadje.

RESTAVRACIJA: Nostalgija Chef Fernando’s – najboljša lokacija z najbolj sproščenim vzdušjem. Hrano, ki jo morate pokusiti: Goan Fish Curry, Xacutis, Cafreal in Caldeirada.

BAR: White House Bar je bar z najboljšim razgledom na morje. Ob sončnem zahodu in sijočih se lučeh mimoidočih ladij odprite hladno pivo in uživajte v razgledu.

HOTEL: Leela – edini hotel z reko in plažo v Indiji.

Hongkong, Kitajska

Priporoča Z, ustanovitelj Bun House:

ZNAČILNOSTI KRAJA: Če se želite odpraviti kam, kjer ne bo zmanjkalo hrane, je to potem Kitajska. Pogled na ravne ulice v Hongkongu vam bo dal občutek, kot da ste v znanstvenofantastičnem filmu.

HRANA PO POTI: Poiščite nekaj, kar še niste pokusili. Okusite tudi Big Eye Fish – ribe, ki so marinirane v soli in ingverju.

RESTAVARACIJA: MOTT 32 – v prefinjeni, rustikalno opremljeni restavraciji morate pokusiti hrustljavo Char Siu, ki je, kot da jeste hrustljavo karamelo z okusom BBQ.

BAR: Bloody Mary v salonu VEA je ena najbolj okusnih pijač, pripravljena pri njih.

HOTEL: Fleming Hotel Hong Kong je kot mestni butik z neverjetno okusno hrano.

Jamajka, Karibi

View this post on Instagram

Which Jamaican beach is on your bucket list?

A post shared by Visit Jamaica (@visitjamaica) on

Priporoča Ryan Matheson, glavni kuhar v Florentine Restaurant and Bar:

ZNAČILNOSTI KRAJA: Neverjetna kultura, ljudje z velikim srcem in večno poletje.

HRANA PO POTI: Ackee and Saltfish je nacionalna jed, ki je užitna zgolj takrat, ko se ackee pravilno pripravi, saj je to zelo strupen sadež.

RESTAVRACIJA: Odpravite se na Hellshire Beach v restavracijo Bev&Sons, ki je locirana na pesku – ribe pripravljajo takoj, ko jih ribiči potegnejo iz vode.

BAR: Triple Century Sports Bar ima v lasti igralec kriketa Chris Gayle, Track&Records pa je v lasti Usaina Bolta – oba bara sta športno navdihnjena, tam pa strežejo tudi odličen mojito.

HOTEL: Hedonism II.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!