È dicembre, il che significa che le nostre case profumano di biscotti. Questa volta vi proponiamo una ricetta di croccanti biscotti alle arachidi che si sposano perfettamente con il vostro caffè pomeridiano. Dato che si stanno riempiendo, non dimenticare di portarli con te durante il viaggio.
Zlato zapečeni arašidovi piškoti se odlično podajo h kavi, ker pa so precej nasitni, so lahko dober fonte d'energia.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: meringa - biscotti soffici a due ingredienti
Če za arašidove piškote iz pečice nimate časa, lahko postopek še vedno skrajšate s pripravo v mikrovalovni pečici.
Recept – arašidovi piškoti
Sestavine – arašidovi piškoti
- 75 g arašidov
- 100 g di burro
- 200 g di farina
- 0,5 žličke jedilne sode
- 75 g rjavega sladkorja
- 1 uovo
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
Postopek priprave arašidovih piškotov:
Surove arašide damo v multipraktik in jih drobno zmeljemo. Približno dve pesti arašidov prihranimo za pozneje. Presejemo moko in sodo ter jima dodamo nakockano maslo. Tega vgnetemo, da nastane drobtinasta mešanica. Dodamo še sladkor in arašide. Nato stepemo jajce z vaniljevim ekstraktom in dodamo masi. Gnetemo toliko časa, da dobimo gladko testo, ki ga oblikujemo v kroglice. Te razporedimo po pekaču, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Piškote z žlico sploščimo in potresemo z arašidi. Pečemo 12 minut pri 180 stopinjah Celzija. Piškoti morajo postati zlatorumeni. Ko so pečeni, jih ohladimo na mrežici. Pa dober tek!