Słodycze, „słodycze” i wszyscy, którzy kochają štrukli, uważajcie! 1 marca 2017 roku w Lublanie otwarto pierwszy w Słowenii sklep ze sztukaterią. Moji štruklji Slovenije zaprasza nas pod pasaże Plečnika, gdzie przeplatają się tradycyjne podejście do przygotowywania dań słoweńskich z wyzwaniami współczesnej kuchni. Tworzy go szef kuchni Peter Vogelnik, który z szacunkiem do tradycji, wieloletniego doświadczenia, ciężkiej pracy, wiedzy i innowacyjności przygotowuje najbardziej cenione i różnorodne štrukli najwyższej jakości, które nie pozostawią nikogo obojętnym. Nie wierzysz w to? Spróbuj!
Plečnikove arkade Adamič Lundrovo nabrežje 1
Lublana
ponedeljek–sobota: od 7.00 do 17.00
od 1. aprila–31. oktobra in od 1. decembra–2. januarja
ponedeljek–sobota: od 7.00 do 22.00
nedelja in prazniki: od 10.00 do 16.00
V prvi štukljarnici v Sloveniji, w Moji štruklji Slovenije, lahko okusimo najrazličnejše pristne slovenske štruklje iz vlečenega, vzhajanega, vzhajanega listnatega ali ajdovega testa, lahko pa se pustimo prevzeti okusom, ki nas zagotovo ne bodo pustili ravnodušnih.
Svoje brbončice lahko razvajamo ob klasičnih, sladkih, slanih, mesnih, sadnih ali čokoladnih okusih sveže pripravljenih štrukljev. Za presežek pa poskrbi še omaka, ki da štruklju edinstveno noto. V ponudbi imajo prek 20 vrst tradicionalnih slovenskih in modernih štrukljev iz različnih vrst testa, s kremastimi ali klasičnimi nadevi in prelivi, ob katerih si človek oblizne vsak prst posebej.
CZYTAJ WIĘCEJ: Stow Cafe: Dom prawdziwych miłośników kawy
Możemy wybierać pomiędzy tradicionalnimi štruklji (sirovi, pehtranovi, ajdovi, jabolčni, ljubljanski štrukelj …), slanimi (sirovi, pehtranovi, zeliščni, drobnjakovi, mesni, zelenjavni, korenčkovi …), sadnimi (jagodni, malinovi, borovničevi, limonini, jogurtovi z mangom …), čokoladnimi (polnjeni s čokoladno kremo, pomarančni s temno čokolado, čokoladni z banano, štruklji iz bele čokolade …) ter štruklji za sladokusce (medeni štruklji s kremo iz slovenskega medu, vaniljevi štruklji s kremo iz prave burbonske vanilje, štruklji s suhim sadjem in skutino kremo, sladki skutni štruklji z rozinami …). Niso pozabili niti na tiste, ki ste alergični na gluten. V ponudbi so tako tudi štruklji brez glutena – ajdovi štruklji z orehi iz ajdove moke, mlete na kamen, in orehovim nadevom. Štruklji se menjujejo sezonsko, saj pri štrukljarnici prisegajo na sveže lokalne sestavine in polne okuse. Štruklje nam z veseljem ponudijo tudi v naravni embalaži ‘za s seboj’.
Prvi štruklji so sicer nastali na Kofcah, w Planinskem domu, kjer ste nepozabnega okusa štrukljev in čudovitega razgleda deležni še danes.
Galerija – Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane
Więcej informacji:
moji-struklji.si