fbpx

Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane

Moji štruklji Slovenije, prva štrukljarnica v Sloveniji: jagodni

Sladokusci, 'slanokusci' in vsi, ki obožujete štruklje, pozor! V Ljubljani se je 1. marca 2017 odprla prva štukljarnica v Sloveniji. Pod Plečnikove arkade nas tako vabijo Moji štruklji Slovenije, kjer se prepletata tradicionalen pristop k pripravi slovenskih jedi in izzivi moderne kulinarike. V njej ustvarja chef Peter Vogelnik, ki s spoštovanjem tradicije, dolgoletnimi izkušnjami, trdim delom, znanjem in inovativnostjo pripravlja najbolj cenjene in raznovrstne vrhunske štruklje, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega. Ne verjamete? Pokusite!

Osnovne Informacije
Naslov
Moji štruklji Slovenije
Plečnikove arkade Adamič Lundrovo nabrežje 1
Ljubljana
Urnik
od 1.–31. novembra in od 3. januarja–31. marca
ponedeljek–sobota: od 7.00 do 17.00
od 1. aprila–31. oktobra in od 1. decembra–2. januarja
ponedeljek–sobota: od 7.00 do 22.00
nedelja in prazniki: od 10.00 do 16.00
Kontakt
041/234-638

V prvi štukljarnici v Sloveniji, v Moji štruklji Slovenije, lahko okusimo najrazličnejše pristne slovenske štruklje iz vlečenega, vzhajanega, vzhajanega listnatega ali ajdovega testa, lahko pa se pustimo prevzeti okusom, ki nas zagotovo ne bodo pustili ravnodušnih.
Svoje brbončice lahko razvajamo ob klasičnih, sladkih, slanih, mesnih, sadnih ali čokoladnih okusih sveže pripravljenih štrukljev. Za presežek pa poskrbi še omaka, ki da štruklju edinstveno noto. V ponudbi imajo prek 20 vrst tradicionalnih slovenskih in modernih štrukljev iz različnih vrst testa, s kremastimi ali klasičnimi nadevi in prelivi, ob katerih si človek oblizne vsak prst posebej.

PREBERITE ŠE: Kavarna Stow: dom pravih kavoljubcev

Mmmm, bi se posladkali s čokoladnim štrukljem?
Mmmm, bi se posladkali s čokoladnim štrukljem?

Izbiramo lahko med tradicionalnimi štruklji (sirovi, pehtranovi, ajdovi, jabolčni, ljubljanski štrukelj …), slanimi (sirovi, pehtranovi, zeliščni, drobnjakovi, mesni, zelenjavni, korenčkovi …), sadnimi (jagodni, malinovi, borovničevi, limonini, jogurtovi z mangom …), čokoladnimi (polnjeni s čokoladno kremo, pomarančni s temno čokolado, čokoladni z banano, štruklji iz bele čokolade …) ter štruklji za sladokusce (medeni štruklji s kremo iz slovenskega medu, vaniljevi štruklji s kremo iz prave burbonske vanilje, štruklji s suhim sadjem in skutino kremo, sladki skutni štruklji z rozinami …). Niso pozabili niti na tiste, ki ste alergični na gluten. V ponudbi so tako tudi štruklji brez glutena – ajdovi štruklji z orehi iz ajdove moke, mlete na kamen, in orehovim nadevom. Štruklji se menjujejo sezonsko, saj pri štrukljarnici prisegajo na sveže lokalne sestavine in polne okuse. Štruklje nam z veseljem ponudijo tudi v naravni embalaži ‘za s seboj’.
Prvi štruklji so sicer nastali na Kofcah, v Planinskem domu, kjer ste nepozabnega okusa štrukljev in čudovitega razgleda deležni še danes.

Galerija – Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane

Dodatne Informacije

Več informacij:
moji-struklji.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!