fbpx

Recept: Horúca čokoláda s kardamónom - Gorenje & šéfkuchár Bine Volčič

Gorenje je v svojo serijo najnovejših kuhinjskih naprav vključilo tudi edinstveno pametno indukcijsko kuhališče IQCook, ki spreminja kuhanje v popolnoma novo doživetje, saj zagotavlja samodejno kuhanje ali pečenje, brez da bi sami stali ob kuhališču ter preverjali kako naša kuharska mojstrovina napreduje. Zraven petih programov kuhanja in pečenja omogoča tudi funkcijo SoftMelt, s katero smo tokrat pripravili vročo čokolado s kardamomom. Ne pozabimo na nagradno igro, ki poteka do 31. julija in nam lahko prinese enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.

Edinstveno pametno indukcijsko kuhališče IQCook popolnoma spremeni naš proces kuhanja. Skrb za pravilno kuhano ali pečeno hrano sedaj namesto nas v celoti prevzame kuhališče; kuhanje je tako popolnoma avtomatizirano, za kar poskrbijo IQ senzorji v kuhališču in na pokrovki posode. Tako smo odrešeni neprestanega stanja ob kuhališču in nenehnega preverjanja samega procesa.
IQCook nam ponuja pet programov kuhanja in pečenja: IQsteam – parno kuhanje, IQpro – kuhanje s počasnim segrevanjem, IQpoach – poširanje, IQgrill – peka na žaru, IQboil – brez prevretja.

Gorenje aj Bine Volčič si zachovávajú vysokú kvalitu, spokojných používateľov a používanie pokročilých technológií.
Gorenje aj Bine Volčič si zachovávajú vysokú kvalitu, spokojných používateľov a používanie pokročilých technológií.

Kaj je SoftMelt?

Funkcija SoftMelt je namenjena taljenju čokolade pa tudi masla pri stalni temperaturi 42 °C. S tem ustvari idealne pogoje za počasno taljenje sestavin, brez da bi se nam prismodile.

IQ senzorji v kuhališču in na pokrovki posode poskrbijo za popolnoma avtomatizirano kuhanje.
IQ senzorji v kuhališču in na pokrovki posode poskrbijo za popolnoma avtomatizirano kuhanje.

ČÍTAJ VIAC: Recept: Lahodná mussaka z jahňaciny a baklažánu - Gorenje & šéfkuchár Bine Volčič

Za konec smo pripravili odlično sladico – vročo čokolado s kardamomom, pri kateri nam je pomagal priznani kuharski mojster Bine Volčič. Pa gremo – ena, dve, čokolada!

Sestavine za pripravo vroče čokolade s kardamomom:

  • 150 g temne čokolade (55%)
  • 1 čajna žlička instant kave
  • 1 čajna žlička mletega kardamoma
  • 1,5 l mleka 3,2%
  • 50 g cukru

Temno čokolado stopimo s pomočjo kuhališča IQcook, dodamo instant kavo, mleti kardamom in sladkor ter uporabimo funkcijo SoftMelt . Zalijemo z mlekom in zavremo. Postrežemo vroče.

Vroča čokolada s kardamomom, kot jo je pripravil kuharski mojster Bine Volčič.
Vroča čokolada s kardamomom, kot jo je pripravil kuharski mojster Bine Volčič.

Ne pozabimo! Do 31. julija poteka hra o ceny, kde správnou odpoveďou budeme môcť získať mesačný online kurz varenia na portáli šéfkuchára Bineta Volčiča.

Viac informácií

 

Več informacij o kuhališčih IQCook in funkciji SoftMelt Gorenje:
gorenje.si 

Viac informácií o Bine Volčič:
binevolcic.si 

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.