fbpx

10 idej za romantične zmenke pozimi

Foto: Envato

Oh, ta zima. Tistim, ki snežne radosti obožujejo, predstavlja najljubši letni čas, ostali, ki mraza ne prenašajo, pa upajo, da bo čimprej minila. Kaj pa tisti, ki so srečno zaljubljeni? Raziskave kažejo, da prav v najhladnejših dneh naraste naša potreba po nežnosti, ljubezni in intimnosti. Zato smo vam predstavili 10 idej za romantične zmenke, na katerih lahko s partnerjem uživata v zimskih mesecih.

1. Zabavno nakupovanje

Če se uvrščate med bolj “prezeblo” vrsto populacije, potem boste želeli čim več časa preživeti na toplem. To pa ne pomeni, da morate ostati doma. S partnerjem se lahko odpravita na zabavno nakupovanje: ena od idej je, da v pol ure najdete popoln outfit zanj, medtem pa on izbira obleke za vas.
Tak zmenek zagotavlja, da se bosta nasmejala do solz, hkrati pa vam bo tudi bolj jasno, kakšna oblačila ima vaš partner najraje – to vam lahko pride prav, ko boste izbirali božična in novoletna darila.

Tudi nakupovanje je lahko zabavno Foto: Rodnae Productions / Pexels

2. Kepanje

V vsakem od nas se skriva otroška razigranost, preko katere lahko pozabimo na vsakdanje skrbi. Partnerja lahko izzovete na snežni dvoboj in se na vrtu, v parku ali gozdu lotita bitke s snežnimi kepami.
Zabave ne bo manjkalo, kepanje pa lahko vodi tudi do romantičnih in najbolj intimnih trenutkov.

3. Ogled hokejske tekme

Če je vaš partner ljubitelj športa, potem je sedaj pravi čas, da ga razveselite z vstopnicami za hokejski obračun. Ne samo, da bo užival on, prav tako lahko pričakujete, da tekma ne bo pustila hladnih niti vas. Vsekakor pa bosta z ogledom tekme ustvarila prelep spomin za oba.

4. Snežni pohod

Mraz vam ne sme preprečiti, da bi uživali v lepotah narave. Za snežni pohod se seveda dobro oblecite, vendar pa bodite brez strahu: med hojo se boste namreč brez dvoma ogreli.
Predlagamo, da s partnerjem poiščeta obljudeno pot, ki ne velja za preveč nevarno, nanjo pa se podata v jutranjih urah, saj se boste tako izognili mraku.

Naj vama mraz ne prepreči, da bi uživala v naravi Foto: Olya Kobruseva

5. Obisk čokoladnice

Bolj hladno kot je, raje se sladkamo in prav nič hudega ni, če se od časa do časa pregrešite. Čokoladnice in trgovine s sladkarijami ponujajo raznovrstno izbiro okusnih slaščic, med katerimi bosta gotovo našla nekaj za vaju. Sladkarije, sploh tiste v obliki srca, so lahko tudi odlično darilo za vajine najbližje.
Za to, da je obisk čokoladnice odlična ideja za zmenek, pa obstaja še en razlog: čokolada velja za močan afrodiziak, kar pomeni, da se bo vajin zmenek najbrž nadaljeval doma na bolj intimen način.

6. Filmski maraton

Vroča čokolada, topla odeja in najljubši film so tri stvari, ki vam zagotavljajo sproščujoče popoldne ali večer. Še lepše pa se boste imeli, če skupaj z vami v njih uživa tudi partner.
Lahko si privoščita filmski maraton ali pa si najprej ogledate vaš, nato pa še njegov najljubši film. V obeh primerih je gotovo, da vama ne bo žal, da sta ostala v udobju toplega doma.

7. Drsanje

Drsanje marsikomu v zimskih mesecih predstavlja najljubši šport, ki ne zahteva veliko priprave– vse, kar morata storiti je, da se odpeljeta do najbližjega drsališča.
Na drsalkah lahko preživita tako čudovite romantične trenutke kot tudi trenutke, polne smeha, sploh če kateremu od vaju drsalne veščine ne gredo najbolj od rok.

Je še kaj lepšega kot romantika na drsalkah? Foto: Pavel Danilyuk / Pexels

8. Družabne igre

Poleg filmov odlično idejo za zmenek na toplem predstavljajo družabne igre, sploh če se jih že dolgo niste igrali. Tako preživljanje časa vaju bo spomnilo na otroške radosti, hkrati pa bosta preživela kvalitetno in zabavno popoldne.

9. Kuhanje in peka

Ne bojte se, če se uvrščate med tiste, ki si hrano raje naročijo kot da bi se podali na kuharsko dogodivščino– veliko bolj pomembno kot to, da je jed popolna je, da se s partnerjem nasmejeta in imata lepo.
Recept lahko najdete na internetu ali v kuharski knjigi, med najbolj priljubljenimi poslasticami sploh v prazničnem času pa so božični piškoti.

Tudi kuhanje je lahko zmenek Foto: Becca Tapert / Pexels

10. Tečaj v dvoje

Joga, ples, slikarstvo ali druge vrste umetnosti- izbire za tečaje je ogromno, prav vsak pa zagotavlja, da se bosta naučila nekaj novega ali obnovila staro znanje. Lahko se odločite za aktivnost, ki ste jo oboževali kot otrok, ali pa se lotite nečesa, česar niste poskusili še nikdar, pa ste si vedno želeli.
Prva izbira mnogih so različni plesi v dvoje, ki vaju lahko s partnerjem še bolj povežejo na romantičen in intimen način.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!