10+ kul življenjskih trikov, ki jih lahko počnemo z našimi telesi

Zdi se nam, da vemo o svojih telesih vse, a temu še zdaleč ni tako! Očitno je, da so naša telesa čudežna in včasih lahko z njimi izvajamo vsakdanje čarovnije, o katerih nismo imeli pojma!

Za skoraj vsako stvar ima naše telo pripravljen en trik, le poznati jih moramo! V nadaljevanju vas čakajo koristni nasveti in triki, s katerimi bo od danes naprej vse lažje!

10+ kul življenjskih trikov z našimi telesi

Ko izvajate veso v zgibu, si poskušajte predstavljati, da komolce vlečete navzdol in ne da vlečete telo navzgor. To je psihološki trik, s katerim bo vaja lažja, saj vas bo ta trik prisilil, da bolj uporabite svoje mišice v hrbtu.

Stiskanje levega palca v dlan vam lahko pomaga preprečiti refleks bruhanja.

Če se počutite depresivno ali pa ste le močno razburjeni, si pripravite ta prigrizek: temna čokolada (za dvig endorfinov), borovnice (za dvig serotina), zeleni čaj* (vsebuje L-teanin, ki naj bi blokiral stresne receptorje v naših možganih), karkoli, kar je bogato z B-vitamini, kot je npr. bananin čips (B-vitamini naj bi pomagali pri obnovi energije).

*zeleni čaj je lahko mrzel ali topel, bo pa topla skodelica, ki jo boste držali v rokah, poslal možganom signal, da naj sprosti mišice, ki jih morda pod stresom napenjate.

Če se počutite depresivno ali pa ste le močno razburjeni, si lahko pripravite poseben prigrizek.
Če se počutite depresivno ali pa ste le močno razburjeni, si lahko pripravite poseben prigrizek.

Če imate zamašeno nosnico, se uležite z bokom na tisto stran, ki je nasprotna zamašeni nosnici – če je torej zamašena desna nosnica, se vi uležite na levi bok. Medtem ko ležite, poskusite nagibati glavo na različne načine oziroma v različne smeri. Ko boste našli pravo smer, se bo pritisk v nosnici sprostil.

Ko vam je vroče, preko svojega zapestja spustite hladno vodo, to naj bi namreč ohladilo vaše telo. Razlog za to naj bi bil v tem, da tako zapestje kot vrat vsebujeta pulzne točke, torej točke, kjer lahko čutite svoj pulz, saj so vaše krvne žile blizu površine kože.

Če vas skrbi, da boste bruhali, je to dober znak, da vam slednje res ne uide: tik pred bruhanjem naj bi se namreč naša usta napolnila s slino, saj je vsebina želodca, ki hoče ven, škodljiva za naše grlo.

Če se morate ponoči prebuditi, naj ostane eno oko zaprto, saj boste tako tudi po tem, ko boste prižgali luči, ohranili “nočni vid”. Tako boste še vedno videli v temi s tem očesom, ko boste spet ugasnili luči.

Tako boste ohranili svoj nočni vid.
Tako boste ohranili svoj nočni vid.

Hoja po prstih lahko vsakič, ko ne nosite čevljev, izboljša vaše ravnotežje. Prav tako je dobra vadba za vaša meča.

Če doživite panični napad ali pa ste dovolj razburjeni, da se vam je zvišal srčni utrip, na področje obraza med nosom in ličnico pridržite steklenico s hlado vodo in zadržite dih 30 sekund, da se telo sprosti.

Če ste tik pred spanjem pojedli večji obrok, se uležite na levi bok. S tem naj bi preprečili zgago.

Kotaljenje in raztezanje na tleh 5 do 10 minut naj bi pomagalo pri lajšanju več telesnih bolečin. Sprostilo naj bi naše telo in ga “zrahljalo”.

Če pišete test in imate težave z razmišljanjem oziroma se ne morete spomniti pravilnega odgovora, spremenite svoj položaj sedenja – to naj bi nekako pomagalo, da začnemo ljudje razmišljati drugače.

Sprememba položaja našega telesa naj bi imela za posledico tudi spremembo našega razmišljanja.
Sprememba položaja našega telesa naj bi imela za posledico tudi spremembo našega razmišljanja.

Ko vam “zamrznejo” možgani, ker ste na primer pojedli (pre)mrzel sladoled ali spili (pre)mrzlo pijačo, pritisnite jezik k nebu v ustih in ga nekaj časa v tej poziciji tudi zadržite.

Preobremenjene sinuse lahko sprostite tudi tako, da izmenično pritiskate z jezikom ob nebo v ustih in nato s prstom pritisnete na točko med obrvmi.

Hitra rešitev za kolcanje: globoko vdihnite, dvakrat pogoltnite, nato izdihnite skozi nos.

Če ste izjemno živčni in se želite pomiriti, položite palec v svoja usta, zaprite ustnice in poskusite izpihati zrak tako, da dovolite vašim ličnicam, da se napihnejo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
20+ najlepših ženskih imen z grškim poreklom