fbpx

10 majhnih stvari, ki jih lahko vsak dan naredite za svojega partnerja

Foto: IG couplegoals

Ljubezen je potrebno skrbno negovati iz dneva v dan.

Odnosi so kot rastline, če jih ne zalivamo iz njih izpuhti ljubezen. Ne potrebujejo veliko, le malo “zalivanja” nekajkrat na teden, da ne ovenijo.

V razmerjih se po začetni zaljubljenosti in skupnem življenju pričneta partnerja počutiti udobno in slejkoprej pričneta drug drugega jemati za samoumevnega. Ali pa morda dovolita, da njune potrebe, želje, cilji gredo po drugi poti, poti brez partnerja.

Da se to ne bi zgodilo, priporočamo, da vsak dan zanj/zanjo naredite vsaj eno izmed navedenih drobnih stvari.

1. Vprašajte svojega partnerja, kaj si želi

Kdaj vam je nekdo postavil preprosto vprašanje: “Kaj si želiš, da počneva? Kje naju vidiš v sanjah? Kje in kaj sva v tvojih mislih?” Takšna vprašanja spodbujajo komunikacijo, saj partner morda sam od sebe o tem ne bi začel govoriti. Dajejo mu priložnost, da razmisli o tem, s čim in kako bi lahko izboljšala vajin odnos.

2. Potrdite partnerjeva čustva

Pogosto se ljudje v partnerskih odnosih počutijo nerazumljene. Čustva so zapletena, toda nekaj je gotovo – ne morete se pretvarjati, da ne čutite, kako se nekdo počuti. Če partnerja podpirate ob njegovem počutju, občutkih – ne glede na to ali se strinjate s tem, kar jih je povzročilo, se bo čutil razumljenega.

3. Dajte jim prostor za njihove potrebe

Vsi potrebujemo čas zase, še posebej, če živita skupaj. Del zdravega odnosa je imeti prostor, da lahko opravljate dejavnosti in se družite s prijatelji, ne da bi bil vaš partner v bližini. Vsak dan pustite partnerju nekaj časa, da stori vse, kar ga osrečuje brez vas.

4. Ne pozabite na malenkosti

Imajo trajen in dragocen učinek. Povedo, da vaša ljubezen živi. Spomnite ga na datume, kraje, drobne stvari ob katerih sta uživala. Ali pa recimo, veste, da ima partner pomemben sestanek in ga vprašajte, pokličete ali mu pošljete sporočilo, kako je potekal. Ob tem bo imel občutek, da mu želite dobro.

5. Naj bo vajina zveza vajina, ne le kup novic na družabnih omrežjih

Morda objavite nekaj fotografij, a ne vsak dan in ne o vsem kar počneta. Ko vse ne gre kakor si želite in nastopijo težave, jih delite le s tistimi, ki jim zaupate. Ne puščajte grenkih besed na družbenih omrežjih.

6. Če je mogoče, ne odklonite druženja z njegovimi prijatelji/družino

Eden najboljših občutkov je, da imate ob sebi ljudi, ki jih vaš partner ceni.
To med vama ustvari globljo povezavo in spoštovanje.

7. Pokažite svojo ljubezen v njihovem ljubezenskem jeziku

Vsak ima drugačen način dajanja in sprejemanja ljubezni. Vprašajte svojega partnerja, kateri so njegovi ljubezenski jeziki, in mu izkažite ljubezen vsak dan. Ne pozabite, da je način na katerega izkazujete ljubezen, lahko drugačen od načina, na katerega jo prejema vaš partner. Komunicirajta!

8. Bodite odkriti do partnerja

Komunikacija je prvi razlog za ločitev in za propad razmerja. Odlaganje zamer ali pogovora o nečem pomembnem – bo škodovalo tako vam, kakor tudi odnosu.

9. Naj se počutijo pomembne

Spomnite partnerja kako čudovit je, kako dobro opravlja svoje delo. Recite mu, da ste hvaležni, da je stopil v vaše življenje. Večkrat pozabimo povedati najbližjim koliko nam pomenijo.

10. Delajte na sebi

Najboljše, kar lahko storite za svojega partnerja je, da ste ob njem najboljša različica sebe. Počnite stvari ob katerih uživate. Gojite ljubezen do sebe. To je, najboljše kar lahko vsak dan storite za svojega partnerja. Če se vi dobro počutite v svoji koži in ob partnerju, se bo tako počutil tudi on/ona

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!