fbpx

10 najbolj hipsterskih “placev” na svetu

(bonus) Metelkova - Ljubljana: Za našo prestolnico pravijo, da je novi Berlin. In kar je za Berlin Kreuzberg je za Ljubljano Metelkova, in kar sta za Kreuzberg klub SO36 in Das Hotel, sta za Metelkovo klub Tifanny hostel Celica.

Kdorkoli misli, da so hipsterji muha enodnevnica, naj se enkrat sprehodi po mestnih predelih, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju, in kdor misli, da jih je na svetu malo, naj si pri enemu od njih sposodi kultne Ray-Ban dioptrijske okvirje, vtakne leče in še enkrat dobro pogleda. Kajti ne samo, da jih najdete v vseh svetovljanskih mestih, danes imajo že celo 'svoje' soseske.

Ja, morda je njihov modni slog iz mode, a hipsterji kot taki iz mode gotovo ne bodo šli kar tako. Lahko bi celo rekli, da gre za nekakšen podaljšek hipijevske filozofije- ki potemtakem nikoli ni zares odšla, le daljši dopust si je vzela- čeprav ti dve subkulturi verjetno več stvari ločuje kot združuje. Zato če bi radi res pristen vpogled v življenje hipsterja in se na lastne oči prepričali da je hipsterstvo še kako oprijemljiv pojem (tako močno oprijemljiv kot njihove hlače), vam priporočamo obisk vsaj ene od 10 največjih hipsterskih kolonij na svetu, ki jih najdete v spodnji galeriji.
PREBERITE ŠE: 20 najlepših cest, ki bi jih morali prevoziti vsaj enkrat v življenju

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!