10 najpogostejših življenjskih zablod, v katere ne smete verjeti

Foto: Edu Lauton / Unsplash

V življenju se srečujemo z različnimi pogledi ljudi na tem, kaj je prav in kaj je narobe. Nekatere stvari slišimo tako pogosto, da jim začnemo celo verjeti. Kaj se skriva za temi (ne)resnicami, v katere nas želijo prepričati?

Poglejte svet skozi svoje oči in se ne skrivajte za mnenji drugih. Verjemite vase, v svoje odločitve, v svoj pogled na svet. Ustvarite si svoje življenjske resnice!

Pred vami je 10 življenjskih laži, v katere morate prenehati verjeti.

1. laž: Biti sam pomeni biti osamljen

Biti sam ne pomeni vedno biti osamljen, tako kot biti v partnerskem razmerju ne pomeni vedno biti srečen. Ko je človek sam, se nikoli ne bo počutil tako osamljenega, kakor se lahko počuti osamljeno, ko je v napačnem razmerju.

Če čutite, da je nekaj narobe, se ustavite in preživite nekaj časa z najpomembnejšo osebo v vašem življenju – s seboj. Najdite svoj smisel. Naučite se ceniti svojo vrednost. Ko boste spoštovali sebe, boste znali postaviti zdrave meje. In če je odnos, v katerem ste, strupen, boste v sebi našli moč in iz njega odšli.

Sreča je povsod okoli vas, samo ozrite se okoli sebe.
Foto: Andreas Weiland / Unisplash

2. laž: Sreča pride, ko imate vse, kar si želite

Če ste srečni, ne pomeni, da si v življenju ne želite več. To pomeni, da ste hvaležni za to, kar imate, in da potrpežljivo čakate na tisto, kar še prihaja. Včasih poskušate na vse načine doseči velike oddaljene cilje, da ne opazite malenkosti okoli sebe, zaradi katerih je življenje čarobno. Ustavite se in živite vsak trenutek in ga cenite.

3. laž: Bolečina je nekaj, kar lahko vidite

Nikakor. Nikoli ne podcenjujte nikogaršnje bolečine, ker vsak človek na tem svetu bije svoj boj in se spopada z težavami. Nekateri jih samo bolje skrivajo kakor drugi. Nikoli ne veste, kaj se dogaja za zaprtimi vrati. Obsojanje drugih je nepotrebna izguba časa in energije. Če imate čas za takšne stvari, imate preveč prostega časa. Naredite raje nekaj zase.

4. laž: Življenje je treba živeti na določen način

Sami kreirate vaš odziv na situacije. Vaše misli so lahko vaš največji sovražnik. Osvobodite se predpostavk, kakšno naj bo vaše življenje in sprejmite resnično življenje, ki poskuša najti pot v vašo zavest. Spremenite, kar lahko spremenite in pustite, česar ne morete spremeniti. Življenje bo lažje in srečnejše.

5. laž: Obnašati se morate na določen način

Ko se nehate primerjati z drugimi različicami sebe – resničnimi ali namišljenimi, in ko se nehate primerjati z drugimi ljudmi,  boste okusili mir, ki je resničen, ne namišljen.

6. laž: Le redki imajo lahko čudovito življenje

Če se vsako jutro zbudite in rečete “Danes bo čudovit dan” in če najdete razlog, da vsako popoldne rečete “Danes je čudovit dan” , potem boste tudi zvečer našli razlog, da rečete “Danes je bil čudovit dan”.

7. laž: Težki časi so nepotrebni

Včasih morajo stvari iti v napačno smer, preden gredo v pravo. Včasih morate spustiti napačne ljudi, da lahko vstopijo pravi. Včasih se morate počutiti šibke, da veste, kako je v resnici biti močan. Včasih se morate počutiti nekoliko zlomljenega, da se zavete, da nikoli ne boste popolnoma zlomljeni. Včasih morate srečati veliko ljudi, ki so vam všeč, preden spoznate osebo, ki jo boste imeli radi. Včasih je treba v slabem prepoznati dobro in vedeti, da je to dragocena življenjska lekcija.

Verjemi v svoje sanje.
Foto: Gabriel Silverio / Unisplash

8. laž: Biti močan pomeni, da ne čutiti bolečine

V resnici so najmočnejši tisti ljudje, ki čutijo bolečino. Sprejmite bolečino, se iz nje naučite lekcij in jo prebolite. Zjočite se, odstranite prah preteklosti in se v miru vrnite nazaj na svojo pot, močnejši in samozavestnejši kot še nikoli prej.

9. laž: Vedno se lahko pretvarjate

Začutite ljubezen, preden rečete “ljubim te”. Čutite hvaležnost, preden rečete “hvala”. Naj vam bo žal, preden rečete “oprosti”. Začutite odpuščanje in svobodo v sebi, preden rečete “odpuščam vam”. Ko vse to začutite, potrebujete manj besed za dober odnos s to osebo.

10. laž: Sanjanje je izguba časa

Največje darilo je tisto, ki je očem nevidno, a ga srce globoko čuti. Kar lahko vidimo, je ponavadi le delček vsega. Domišljija je vizija, ki nam omogoča, da vidimo, kaj je pod površjem, da vidimo, kaj je pomembno in očem nevidno. Naj bodo vaše sanje dovolj velike, da si uresničite svoje sanje in odlično prihodnost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!