10 pravil uporabe tamponov: kako brezskrbno uživati na plaži

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Naj vam menstruacija ne pokvari užitkov na plaži ali bazenu. Tukaj imamo nasvete, s katerim boste varno in brezskrbno uživale v plavanju s tamponi.

1. Tampone lahko nosite na plaži in v vodi

Če uporabe tamponov niste vajene, jih začnite uporabljati nekaj mesecev pred odhodom na dopust. Tampon vstavite čim globlje, sicer ga boste čutile, ko boste sedele in hodile.

2. Tampona ne smete čutiti

Sedite in se malo premaknite, da se prepričate, da tampona ne čutite. Če vas boli in tampon še vedno čutite, ga poskusite potisniti še globlje v nožnico. Če ga ne morete potisniti globlje, je to morda zato, ker preveč stiskate vaginalne mišice. V tem primeru tampona ne pritiskajte s silo, še posebej, če boli.

3. Izberite dobre kopalke

Med menstruacijo je najbolje, da oblečete temnejše kopalke. Prav tako je dobro izbrati kopalke z oblazinjenim dnom ali takšne, ki so narejene iz debelejšega materiala. Preprosto izberite kopalke, v katerih se počutite udobno in sproščeno.

4. Preverite položaj vrvice tampona

Vrvica tampona lahko pogleda izpod kopalk, zato se prepričajte, da se to ne zgodi, ko jih oblečete. Lahko je s škarjami nekoliko skrajšate, vendar ne preveč, da ne boste imeli težav pri odstranjevanju tampona.

Foto: Unsplash

5. Ne nosite dnevnih vložkov

Veliko žensk hkrati s tamponom uporablja tudi dnevne vložke kot dodatno varovalo. Vendar pri kopanju in plavanju dnevni vložki niso potrebni, ker ne bodo pomagali pri absorpciji, poleg tega pa se lahko odlepijo od kopalk in povzročijo nelagodje. Dnevne vložke nosite le, če ste se prišli na plažo samo sončiti ali uživati ​​v kakšni drugi dejavnosti.

6. Nosite kratke hlače

Če želite dodatno zaščito in vam je neprijetno biti na plaži le v kopalkah, potem po kopanju skočite v udobne kratke hlače.

Foto: Unsplash

7. Pogosteje menjajte tampon

Ni potrebno, če pa se boste tako počutili varnejše in bolj sproščeno pa tampon zamenjajte približno vsaki dve uri.

8. Izberite tiste z aplikatorje

Če niste navajeni tamponov in vam jih je neprijetno vstavljati, priporočamo uporabo tamponov z aplikatorjem. Takšni tamponi so tudi bolj higienski za uporabo.

Foto: Tosama

9. Izberite pravo velikost

Če ne veste, katero velikost bi izbrali, na začetku raje izberite tampone manjše velikosti. Zavedati se morate tudi, kako močno krvavite.

10. Poleg tamponov uporabljajte tudi robčke

Vlažilni robčki so v tistih dneh nekaj odličnega, saj nam omogočajo odstraniti vse nečistoče in neprijetne vonje, seveda pa je tudi počutje dosti boljše. Zato imejte v torbici poleg tamponov tudi vlažilne intimne robčke.

Foto: Unsplash

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!