10+ redkih fotografij Freddieja Mercuryja in njegovega partnerja, ki razkrivajo še neznano stran pevca

Freddie Mercury, ki danes za mnoge velja za gejevsko ikono, je svoja razmerja ohranjal pod tančico skrivnosti. Morda vas ravno zato, ko pogledate fotografijo slavnega pevca in njegovega zadnjega partnerja Jima Huttona, prevzame poseben občutek intimnosti, ki razkriva resnično lepoto njune ljubezni.

Freddie je sredi 80. let prejšnjega stoletja začel razmerje s frizerjem Jimom Huttonom, začetek njunega odnosa pa je bil precej buren. Legendarni pevec se je Jimu poskušal približati ob dveh priložnostih, a oba poskusa sta bila na žalost neuspešna. Šele ko sta se v istem klubu (dve leti po prvem klepetu) srečala tretjič, je Mercuryjeva vztrajnost prepričala Huttona.

Freddie Mercury in Jim Hutton
Freddie Mercury in Jim Hutton

Jim se je skupaj s Freddijem preselil v Garden Lodge približno dve leti pozneje, skupaj pa sta ostala do smrti umetnika leta 1991. Ko je bil Freddie diagnosticiran z aidsom, je Mercury svojemu partnerju ponudil ‘pobeg’ iz razmerja, a je Jim ponudbo zavrnil. “Ljubim te Freddie,” se Jim spominja svojih besed v dokumentarnem filmu. “Ne grem nikamor.” In tudi ni. Hutton je negoval ljubezen svojega življenja in bil ob njem tudi takrat, ko je izdihnil.

Galerija – 10+ redkih fotografij Freddieja Mercuryja in njegovega partnerja

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!