fbpx

10 znakov, da je tudi on zaljubljen v vas

Foto: envato

Včasih je težko prepoznati znake, da nekdo do nas občuti več kot prijateljstvo. Tudi moški so lahko sramežljivi in prav lahko se zgodi, da vaš izbranec vaša čustva deli, vendar vam tega še ni direktno povedal. In da dni ne bi preživljali ob spraševanju, kaj pravzaprav čuti, smo za vas pripravili 10 znakov, ki kažejo, da je tudi on zaljubljen v vas.

1. Z vami je iskren in odprt

Prijateljstva se v zaljubljenost razvijejo zato, ker se skupaj počutimo popolnoma svobodno, varno in domače. Občutek imamo, da nas oseba ne bo obsojala in zato z njo brez težav delimo tudi stvari, ki bi jih navadno zadržali zase.
Če opažate, da je prijatelj z vami brez težav ranljiv in vam brez zaupa svoje skrivnosti, je to odličen znak.

Se skupaj počutita svobodno in domače? Foto: Rodnae Productions / Pexels

2. Za vas se je pripravljen potruditi

Opazujte, ali se prijateljevo obnašanje spremeni, ko je v vaši družbi. Ali vedno poskrbi, da se počutite dobro in je z vami nežen? Je pripravljen organizirati druženja, ki so vam najbolj pri srcu? Vse to so znaki, da do vas občuti nekaj več od prijateljstva.

3. Imate občutek, da vam želi nekaj povedati

Ali ob prijatelju kar naprej dobivate občutek, da vam želi nekaj reči, nato pa zamenja temo oz. počaka, da spregovorite vi? To je lahko znak, da do vas goji čustva, vendar ni prepričan, kaj si o njem mislite vi. Zaljubljenosti pač ni lahko priznati, zato ni nič nenavadnega, če se je določil, da bo še nekaj časa počakal in poskusil ugotoviti, ali so občutki obojestranska.
Zato svoj šesti čut dobro poslušajte: obstaja velika možnost, da vam bo pomagal prepoznati prijateljeva čustva.

4. Poskuša narediti vtis na vas

Prijatelj, ki do vas goji čustva, se bo pred vami poskušal prikazati v čimboljši luči. To pomeni, da ne bo počel stvari, za katere ve, da vam niso najbolj pogodu, včasih pa se bo tudi nekoliko pohvalil. Oboje kaže na skrito željo, da bi na vas naredil vtis.

Ali se vam zdi, da žei prijatelj na vas narediti vtis? Foto: Mart Production / Pexels

5. Zdi se, da ob vas drugih žensk sploh ne opazi

Opazujte, kako vaš prijatelj reagira na druge ženske, ko se udeležita večjega dogodka, zabave ali pa večer preživita v nočnem klubu. Se vam zdi, da jih sploh ne opazi in si želi čimveč časa preživeti ob vas? Ne pozabite: moški, ki točno ve, kaj hoče, vam mešanih signalov ne bo dajal, še manj pa občutka, da morate za njegovo pozornost tekmovati.

6. Do vas se obnaša zaščitniško

Znak, da vaš izbranec do vas občuti zaljubljenost, je tudi zaščitniško obnašanje. To boste opazili predvsem v družbi drugih moških ali pa ko se bo ponudil, da vas pospremi do doma, vas večkrat vprašal, kaj si želite in kako se počutite, se v družbi postavil za vas

7. O vas govori svojim bližnjim

Spomnite se, kako je potekalo spoznavanje njegovih prijateljev ali družine. So za vas že vedeli in izgledali veseli, da so vas končno spoznali? To je eden izmed glavnih znakov, da se med vama lahko razvije nekaj več. Če izbrancu namreč ne bi veliko pomenili, o vas ne bi razlagal svojim najbližjim.

8. Vaše mnenje mu veliko pomeni

Ali opažate, da vas izbranec pogosto vpraša za mnenje, ki ga nato očitno upošteva? Ne glede na to, ali gre za majhne stvari, npr. katera je vaša najljubša restavracija, ali pa pomembnejše zadeve, recimo kako pristopi do šefa, tako ravnanje kaže, da vas in vaše mnenje spoštuje in ceni. In prav to je vrlina, ki jo pri bodočem partnerju potrebujete.

Ali prijatelj vašemu mnenju pozorno prisluhne? Foto: Rodnae Productions / Pexels

9. Zapomni si malenkosti

Vas je že razveselilo dejstvo, da si je prijatelj zapomnil, katero kavo najraje pijete, kaj ste mu bežno omenili ob zadnjem druženju, katerih načrtov se najbolj veselite..? To pomeni, da vas pozorno posluša in prav to kaže na iskren interes. Le-ta je še bolj očiten, če vam prijatelj na podlagi vaših interesov pripravi posebno presenečenje.

10. Ob vas je nekoliko živčen

Opazujte, kako prijatelj reagira, ko se mu med pogovorom nasmehnete ali pa mu v družbi pomahate. Ali nekoliko zardi, se sramežljivo nasmehne nazaj, izgleda nekoliko živčen…? Vse to so znaki, da je zaljubljen- če bi do vas občutil le prijateljstvo, namreč razloga za nervozo ne bi bilo.
Pozorni bodite tudi na to, kako se obnaša, ko se pogovarjata o čustvih, drugih prijateljih, ki so si med seboj všeč… če se vam zdi, da tudi takrat izgleda nekoliko živčen, potem se lahko razveselite: skoraj gotovo niste le vi tisti, ki sanjate o zvezi med vama.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!