fbpx

Recept: kroglice s piščancem in arašidi

Foto: envato

Imate občutek, da arašidi in piščančje meso ne gredo skupaj? Motite se. Okus je prav božanski.

Naredite malce drugačno kosilo ali večerjo – ne bo vam žal. Poleg tega, da bo omamno dišalo, vas bo navdušilo z okusom.

Kroglice s piščancem in arašidi

  • Obroki: 9
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 400 g piščančjega fileja
  • 150 g trdega sira
  • 2 stroka česna
  • sol, koper, začimbe za piščanca
  • 120 g majoneze
  • 1 žlica olja
  • 100 g praženih arašidov

Navodila

  1. Piščanca damo v skledo, pokapamo z oljem, potresemo s soljo in začimbami za piščanca, premešamo in pustimo marinirati pol ure.
  2. Nato v ponvi popečemo meso.
  3. Arašide zmeljemo, naribamo sir, koper pa drobno sesekljamo.
  4. V skledi zmešamo drobno narezanega piščanca, koper in nariban sir. Dodamo majonezo in strt česen ter vse premešamo.
  5. Iz dobljene zmesi oblikujemo kroglice in vsako povaljamo v mletih arašidih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!