fbpx
Foto: envato

To je najlepši adventni sejem 2022

Nahaja se le nekaj ur iz Ljubljane

Advent v Budimpešti je bil razglašen za najlepšega v Evropi, zato ga velja obiskati v letošnjem prazničnem decembru.

Budimpešta sodi med najlepša evropske mesta in skozi vse letne čase privablja čedno število obiskovalcev z vsega sveta. Slovi po svojih kulturnih in zgodovinskih znamenitostih, mamljivi gastronomski ponudbi ter zanimivih termalnih kopališčih.

Prav zaradi široke palete dejavnosti, ki niso odvisne od letnega časa, sodi v sam vrh najbolj zaželenih evropskih destinacij. Božični sejem pa ponudbo mesta le še dodatno obogati in madžarsko prestolnico naredi še za odtenek bolj privlačno.

Adventni sejmi se vsako leto kar najbolj potrudijo, da s svojo izvirnostjo v mesto privabijo še več življenja in turistov. V sam vrh seznama najbolj inovativnih in privlačnih pa brez dvoma sodi božični sejem v Budimpešti. Ta vsako leto privabi več sto tisoč obiskovalcev, letos pa bo še toliko bolj poseben.

V skladu z božičnimi običaji vsako adventno nedeljo na velikem adventnem vencu zagori nova sveča. Slovesnost prižiga lučk po mestu pa spremljajo različni glasbeni nastopi.

Slogan letošnjega adventa je »V ljubezni in varnosti«. Ta slogan odpira adventno praznovanje najlepšega budimpeškega božičnega sejma pred Baziliko, kjer več kot 100 obrtnikov in gastronomskih prodajalcev ponuja priljubljeno sejemsko hrano, okraske in ročne izdelke ter številna darila.

Pred baziliko sv. Štefana boste našli okusne madžarske in mednarodne specialitete ter zanimivosti, kot je otroško drsališče, obdano z velikim božičnim drevesom.

Božični sejem v Budimpešti se uradno začne 18. novembra 2022 in traja do 1. januarja 2023.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.