10 znakov, da ste oseba, ki se ima rada

Ste takšna oseba?

Foto: Logan Isbell / Unsplash

Da bi lahko ljubili drugega, morate najprej imeti radi sebe. Čeprav bi morala biti ta ljubezen tako naravna kot dihanje, se mnogi zelo trudijo sprejeti sebe, svoje pomanjkljivosti, pa tudi dosežke. Ste srečni?

Kaj je vaša definicija sreče? Se lahko zjutraj pogledate v ogledalu in si rečete: “Srečen/a sem! “ ? Če je odgovor da, potem ste že našli največjo ljubezen v življenju – sebe!

Zapisali smo 10 znakov, ki kažejo na to, da vam je uspelo opraviti in obvladali to težko nalogo in ste se naučili ljubiti sebe.

1. Poskrbite zase

Ne glede na to, ali gre za fizične ali čustvene potrebe, jih ljudje, ki se imajo radi, popolnoma izpolnjujejo. Uravnoteženo se prehranjujejo zaradi svojega zdravja, ne zaradi številk na tehtnici. Redno se ukvarjajo s telesno aktivnostjo, vadba izloča endorfine – hormon sreče, in želijo biti srečni. Vedo, kako pomembni so preventivni obiski zdravnika, pa tudi to, da morajo včasih poseči po čokoladi ali si kupiti nove čevlje, da si nahranijo dušo.

2. Obkrožite se s pozitivnim ljudmi

Toksične osebe ste odstranili iz svojega življenja in ste se obkrožili samo s tistimi ljudmi, ki jim je mar za vas. Tistimi, ki vas podpirajo in vam želijo uspeh v življenju. Zainteresirani ste samo za tiste odnose, iz katerih se lahko naučite dragocenih lekcij, in ki gredo v pozitivno smer.

Uživaj sama s seboj. Življenje je lepo! Foto: Roberto Nickson / Unsplash

3. Ne primerjajte se z drugimi

Primerjava sebe z drugimi ni več del vaše vsakdanje rutine. Ljudje, ki se imajo radi, lahko uživajo v uspehu nekoga drugega, zavedajo pa se tudi, da to nima nič skupnega z njimi. Vsak od nas je na svoji poti odkrivanja in pomembno je, da se osredotočimo na svoje cilje in ne izgubljamo časa za primerjave z drugimi.

4. Jasno izrazite svoje želje in cilje

Jasno izražanje svojih želja in ciljev je pomemben del procesa sprejemanja samega sebe. Ljudje, ki se imajo radi, se ne sramujejo svojih želja, kakor tudi ne stvari, ki si jih ne želijo v življenju. Njihovo mnenje je pomembno in jih ne skrbi, kaj si mislijo drugi o njih.

5. Uresničujete svoje sanje

Ne samo, da se ne bojite izraziti, kaj si želite v življenju, temveč boste tudi s polno paro dosegli svoje cilje. Motivirani ste, ker so vam ti cilji pomembni in ker vas osrečujejo. Verjamete vase, da lahko uresničite vse svoje sanje.

6. Negativne misli ste zamenjali s pozitivnimi trditvami

V mladosti ste se morda pogledali v ogledalo in v odsevu videli le stvari, ki ste jih označili za napake – od peg na nosu, prek “napačne” barve oči do pretankih ustnic. Danes teh negativnih glasov ne “slišite” več in ste jih nadomestili s pozitivnimi trditvami.

7. Ne bojite se osamljenosti

V svoji družbi se počutite prijetno. Ne potrebujete drugih, da bi se počutili izpolnjene. Poleg tega včasih potrebujete samoto, da “napolnite” baterije. Namesto da bi se zaradi tega počutili krive, ste sprejeli svoje potrebe in uživate v svojih malih samostojnih ritualih.

8. Hvaležni ste za vse, kar imate

Hvaležnost je pomemben del življenja oseb, ki se imajo rade. Vedo, da jim nihče ni nič dolžan. Hvaležni so s tem, kar imajo. Hvaležni so za majhne stvari – na nov dan, streho nad glavo, hrano v hladilniku, prijatelje, družino …

9. Niste ljubosumni na druge

Ne gojite občutka ljubosumja do drugih in njihovega uspeha. Poleg tega z veseljem delite srečo drugih. Uspeh drugih ne ogroža vašega položaja v družbi.

10. Odprti ste za nove izkušnje

Ljudje, ki se imajo radi, so odprti za nove izkušnje, spoznavanje novih ljudi in obvladovanje novih veščin. Pozitivna čustva širijo, ker jih takšno vedenje osrečuje, pa tudi zato, ker verjamejo, da se jim bodo pozitivne stvari vrnile.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Se sprašujete, zakaj vaša ljubezen ni bila dovolj?