Novi Volkswagen Multivan T7: spremenjena podoba za električno ero

Volkswagen Multivan T7

Novi Volkswagen Multivan T7 je bil v pripravi že kar nekaj let, naposled pa je le ugledal luč sveta. Opazen dizajn sovpada s tistim, ki ga je moč opaziti pri avtomobilih iz družine ID. Nova generacija je pripravljena na elektriko, v obliki priključnega hibrida.

Novi Volkswagen Multivan T7 bo prvič na voljo kot priključni hibrid. Kombinacija 1,4-litrskega TSI motorja in elektromotorja z močjo 85 kW, bo poskrbela za skupno sistemsko moč 160 kW (215 KM). Baterija s kapaciteto 13 kWh bo nameščena v dno avtomobila, podatki o njeni zmogljivosti pa v tem trenutku še niso znani. Poleg elektrifikacije bodo še dalje na voljo klasični bencinski in dizelski motorji.

Volkswagen Multivan T7

Bistvo Multivana je seveda v njegovi uporabnosti. V primerjavi s predhodnikom je malenkostno zrasel, v podaljšani različici pa tako ponuja 4.053 litrov prtljažnega prostora. Novost je tudi modularna zasnova, pri kateri so posamezni zadnji sedeži prilagodljivi in hitro odstranljivi. Notranjost ne omogoča zgolj prevoza temveč tudi pravo pisarniško delo, saj je mogoče sedeže v drugi vrsti obrniti za 180° in s tem ustvariti konferenčno okolje. Piko na i uporabnosti Multivana, tudi tokrat doda večnamenska mizica.

Potniki bodo veseli opcijske steklene strehe, prednji del pa je bil deležen digitalne prenove voznikovega in sovoznikovega prostora. Digitalnim merilnikom v velikosti 10,25-palca dela družbo še 10-palčni zaslon za potrebe informacijsko-zabavnega sistema. Na voljo je tudi projecirni zaslon, kar je prvič, da se je pojavil v Volkswagnovih komercialnih vozilih. Za avdio navdušence je na voljo zvočni sistem Harman Kardon, s 14 zvočniki in skupno močjo 840 vatov. Za večjo varnost na cesti, bo skrbelo kar 34 različnih sistemov in asistentov.

Dodatne Informacije

volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!