fbpx

12 najboljših knjig za otroke do 10 let: poučne knjige in knjige za lahko noč

“Tisti, ki berejo, vidijo dvakrat dlje.” - Meander

Foto: Cottonbro / Pexels
Oglasno sporočiloZaložba Morfem

Knjige zbližujejo. Spodbujajo bralne in govorne sposobnosti. Razvijajo razum. Pojasnjujejo. Dajejo odgovore. Nas usmerjajo. Približajo različne svetove. Vzbujajo empatijo. Krepijo socialne veščine. In gradijo močne vezi, ki nam bodo pomagale do uspešnih zgodb.

Knjige za starost 0-3 let

Lan in Luna, Novi prijatelj – Axel Scheffler

Lan in Luna, Novi prijatelj

Lan si je našel novega prijatelja, zato se je Luna počutila osamljeno. Ojoj, uboga Luna! Lan, Luna in Tim so šli na sladoled in doživeli nekaj presenetljivega. Spoznali so, kaj pomeni pravo prijateljstvo. Zabavna zgodbica za najmlajše.

Moja babica – Helena Kraljič

Moja babica

Kdo pravi, da je pomembne stvari treba razlagati na dolgo in široko? Ko komu rečeš rad te imam – poveš tri besede ali napišeš cel roman? Malo besed, zato pa tem več sporočila za mlade in starejše bralce na krilih podob in stavkov nosi tudi slikanica Moja babica.

Knjige za starost 3-6 let

Lev v srcu – Rachel Bright

Lev v srcu

Ni treba biti velik in junaški, da najdeš svojo moč. Biti majčken ni vedno lahko. Ko se mišek poda na potovanje, da bi našel svojo moč, odkrije, da imajo tudi najmanjša bitja levje srce.

Goska Lučka – Danny Baker

Goska Lučka

Gospe Lučke ni strah medvedov. Tudi volkov ne. Niti levov! Nikogar! Je najbolj pogumna žival v gozdu, h kateri se bodo vsi veliki pogumneži zatekli, ko jih bo postalo strah. Prekrasna zgodba, ki pokaže, da pogum ni odvisen od velikosti!

Strašni Karlo – Helena Kraljič

Strašni Karlo

Slikanica Helene Kraljič Strašni Karlo, ki jo je ilustrirala Tina Dobrajc, je … Strašna? Tako zelo, da je ne smemo brati za lahko noč? Kdo je sploh ta Karlo, ki sam o sebi misli, da je strašen, morda najstrašnejši? To zgodbo je treba raziskati, brez dvoma!

Knjige za starost 6 – 8 let

Stare grške bajke in povesti – strip

Stare grške bajke in povesti

Hrabri junaki, mogočni bogovi in najbolj znane zgodbe grške mitologije v stripu! V tej knjigi prastare pripovedke oživijo in se spremenijo v zabavne zgodbe, ki si jih otroci zlahka zapomnijo. Prometej, Heraklej, Perzej in Andromeda, Dedal in Ikar, Odisej, trojanski konj in še mnogo drugih …

Kako živali skrbijo za svoje mladiče

Kako živali skrbijo za svoje mladiče

Presenetljivo je, da je starševstvo v živalskem kraljestvu zelo raznoliko. Najdeš lahko starše, ki si enakovredno delijo naloge pri vzgoji mladičev in jim privzgajajo vse, kar bodo potrebovali v življenju. Naletimo pa tudi na takšne, ki za svoje mladičke sploh ne skrbijo. Prepustijo jih drugim ali pa milosti narave. Pojdimo na potovanje v divjino ter spoznajmo različne živalske družine in njihove pristope k vzgoji otrok. Kot boste videli, narava vedno postreže s pametnimi rešitvami.

Atlas živali: Barviti svet živali na zemljevidih

Atlas živali

Atlas živali, knjiga, ki vas gotovo ne bo razočarala, je namenjena šestletnikom in starejšim otrokom ter predstavlja najbolj zanimive živali sedmih celin. Sedem zložljivih zemljevidov v notranjosti knjige prikazuje posamezne celine. V trinajstih priloženih knjižicah pa je opisano skoraj 200 najbolj zanimivih živali s celega sveta. Vsaka celina je predstavljena tudi z najbolj tipičnimi živalmi.

Atlas vesolja

Atlas vesolja

Atlas vesolja je čudovito ilustriran atlas s šestimi zložljivimi stranmi, ki mladim bralcem predstavi osupljiv nastanek zvezd in planetov, sestavo sončnega sistema, pojasni lunine mene in letne čase, te z raketo popelje v vesolje s prvimi astronavti … In še mnogo več. Otrok se bo na izviren, enostaven in igriv način veliko naučil o vesolju, ki nas vedno znova osupne in pritegne.

Hinkova hiša: Dinozavri

Hinkova hiša: Dinozavri

Spoznajte Hinka, običajnega fanta … v neobičajni hiši! Vstopite (prej si obrišite noge) in se naučite: Kateri dinozaver je imel najstrašnejše zobe? Kateri dinozaver je imel perje (pa ni mogel leteti)? Kateri je bil največji dinozaver? Spakiraj dejstva, zabavo in kovček ter se odpravi v Hinkovo hišo!

Knjige za starost 8-11 let

365 znanstvenih poskusov

365 znanstvenih poskusov

Ali znanstvenik, ki se skriva v tebi, noč in dan sanja o izvajanju poskusov? Potem imamo zate popolno rešitev! 365 znanstvenih poskusov ti prinaša ogromen seznam poskusov, ki bodo potešili tvojo znanstveno žejo in iz tebe izvabili skritega Einsteina. Naj gre za eksplozije, izdelovanje packarije, poskuse z magneti in svetlobo ali preprosto mešanje barv, vse smo zbrali v eni sami veliki knjigi. Le daj, pobrskaj po njej in začni izvajati poskuse!

Najčudovitejše zgodbe vseh časov

Najčudovitejše zgodbe vseh časov

V tej privlačni knjigi je zbranih devet ključnih klasičnih zgodb, ena bolj navdušujoča in napeta od druge. Odpotuj v daljne dežele skupaj s fantazijskimi živalmi in mogočnimi čarodeji, vojskuj se z zahrbtnimi podleži in odkrivaj starodavne zaklade, ki jih varuje ogenj bruhajoči zmaj. V tej knjigi, polni razburljivih prigod, odločnosti in pustolovščin, se spoznamo z Jazonovimi in Herkulovimi junaštvi pa s pogumnim Robinom Hoodom in z iznajdljivim Ali Babo.

Dodatne Informacije

Cene knjig veljajo na dan objave članka.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!