Situacije, v katerih ženska nikoli ne sme obsojati druge ženske

Foto: Cuncon / Pixabay

Ste se kdaj znašli v situaciji, v kateri ste obsojali drugo žensko in njene odločitve, čez nekaj časa pa ste se tudi sami znašli v podobni situaciji in reagirali na enak način?

Ženske so prijateljice, mame, žene, sestre, sodelavke – in prav zaradi vseh teh vlog ter življenjskih nalog, nekaterih stvari, ženska ženski ne bi smela nikoli zameriti.

Poglejmo si nekatere izmed njih.

Ko bi morala prekiniti razmerje z moškim

Že nekaj časa nazaj ste bili prepričani, da je skrajni čas, da ga zapusti in pobere svoje stvari. Ni vam bilo jasno, zakaj tega ne stori. In potem ste se sami znašli v podobni situaciji in ugotovili, da nobeno razmerje ni črno ali belo, da ima več kot 50 odtenkov sive.

Ko pretirava s hrano ali sladkarijami

Lačna sem, nesrečna sem, utrujena sem, imam PMS. Obstaja nešteto razlogov za sladke pregrehe, ki v določenem trenutku neverjetno prijajo. In prav je tako, ženske bi morale jesti, kadar jim določena hrana zadiši, brez predsodkov.

Nikoli se ne odpovejte majhnim sladkim užitkom.
Foto: Silviarita / Pixabay

Ko njeni otroci začnejo kričati sredi trgovine

Ne glede na to, kako miren ali dober je otrok, se je vsakemu staršu kdaj zgodilo, da se je njihov mali sonček odločil, sredi trgovine, parka ali kakšnega drugega kraja, pokazati svoje glasovne sposobnosti. Obsojanje tega res ni potrebno.

Ko pretirava okoli organizacije poroke ali rojstnega dne

Poroka je za večino žensk poseben dan. Zato si pretiravanja z izbiro prostora, cvetja, glasbe ali poročne obleke, ne zasluži predsodkov, predvsem ne s strani prijateljic.

Foto: Kristina Polianskaia / Pexels

Ko sodelavka iz službe pokliče svojega otroka

“Sodelavka, je desetkrat na dan iz službe poklicala svojega otroka, ki je zaradi bolezni ostal doma, ali je celo predčasno odšla z dela, mi je šla pošteno na živce. A potem sem tudi sama postala mama in vse mi je postalo jasno,” je povedala neka ženska, ki ji je bilo žal, da je za hrbtom grdo govorila o sodelavki.

Ko vam pozabil vrniti klic ali sporočilo

Neodgovorjen klic, sporočilo, ki čaka na odgovor ali odpovedana kava v zadnjem trenutku. Vse to so situacije, ki vzbudijo negativne občutke. A vsakemu se lahko zgodi, da ne more narediti vsega, kar si zastavi. Še posebej, če ima družino, otroke ali natrpan urnik v službi, ki ga je potrebno uskladiti z drugimi obveznostmi.

Ko prehitro odide v novo razmerje ali se takoj spet poroči

Ljubezen je nepredvidljiva in zaradi ljubezni smo pripravljeni narediti marsikaj. Ne obsojajte prijateljice, če se je zaljubila in noče živeti več brez moškega, ali zaradi njenih naglih in nepredvidljivih načrtov za prihodnost. Ta občutek je poseben in vsak ga mora doživeti in živeti na svoj način.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ideje za najboljša darila za ženske (zanjo): super darila, ki vas ne bodo udarila po žepu